♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Warhol, Banksy, Miró... Artinternational’da!

4-6 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ARTINTERNATIONAL’ın sanatçıları belli olmaya başladı. Andy Warhol, Grayson Perry, Banksy, Joan Miró, Jan Fabre gibi birbirinden ünlü isimlerin işlerini İstanbul’da buluşturacak olan fuarın açık hava heykel galerisi “By The Waterside”ın programı da açıklandı.

4-6 Eylül 2015 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek uluslararası sanat fuarı ARTINTERNATIONAL, modern ve çağdaş sanatın ünlü isimlerini İstanbul’da buluşturmaya devam ediyor. İngiltere’nin en köklü galerilerinden Andipa standında Banksy’den David Hockney’e, Andy Warhol’dan şu anda Pera Müzesi’ndeki sergisiyle de büyük ilgi gören Grayson Perry’nin işlerini görme şansı bulacak olan sanatseverler ayrıca, Fabien Mérelle (Edouard Malingue Gallery), Joan Miró (Galerie Paris-Beijing), ARTINTERNATIONAL’ın vazgeçilmez isimlerinden Tony Cragg (Galleri Andersson/Sandström) ve güncel sanatın en kışkırtıcı sanatçılarından Jan Fabre’nin (Mario Mauroner Contemporary Art) eserlerini de izleyebilecekler.

Ziyaretçileri heykeller karşılayacak
ARTINTERNATIONAL’ın en çok ilgi gören bölümlerinden “By The Waterside” programı da belli oldu. Bu yıl da fuar ziyaretçilerini Haliç Kongre Merkezi’nin terasında karşılayacak olan “By The Waterside”ın 2015 sanatçıları ise; Filibeli galeri Sariev Contemporary’den Rada Boukova ve Stefan Nikolaev, Barselona’dan Galeria Carles Taché Projects’ten Javier Pérez, Aspan Gallery’den Yerbossyn Meldibekov, Dirimart’tan Ichwan Noor ve Chen Wenling, Pi Artworks’ten Paul Schwer ve Galeri Zilberman’dan Guido Casaretto ile Walid Siti olacak.

20 binden fazla ziyaretçi izledi
Geçen yıl ikinci yılı olmasına rağmen yılın en rağbet gören sanat etkinliklerinden biri olan ARTINTERNATIONAL’ı 20 binden fazla kişi izlemişti. 26.500 milyon Euro’luk satışın yapıldığı fuar, 1500’ü aşkın yabancı koleksiyoner ve sanat tüccarını İstanbul’da buluşturmuştu. Türkiye, Orta Doğu ve ötesine odaklanan, koleksiyonerlere uluslararası çağdaş sanata rakipsiz erişim imkânı yaratmayı ve evrensel sanat toplumunu birbirine bağlamayı amaçlayan ARTINTERNATIONAL, dünyanın önemli sanat fuarlarındaki ortaklıklarıyla tanınan Angus Montgomery ile Türkiye’nin önde gelen fuarcılık şirketlerinden Fiera Milano İnterteks’in işbirliğiyle yapılıyor.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi için www.artinternational-istanbul.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template