♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi’den İki Yeni Klasik Daha!

Kırmızı Kedi Yayınevinin önemli eserleri yeni çeviriler ve harika kapaklarla yeniden sevdiren “Klasikler” serisi bu ay iki yeni kitapla sürüyor. 20. Yy Rus edebiyatının en önemli eserlerinden “Kıskançlık” ve Stefan Zweig’in “Bir Kadının Hayatından 24 Saat”i raflarda…


Kıskançlık / Yuri Oleşa
Yirminci yüzyıl Rus edebiyatının en önemli eserlerinden biri sayılan Kıskançlık’ta, dönemin Sovyet düzeninin metaforu yaratılmış, Sovyet Rusya’nın ilk yıllarındaki çarpışan değerlerinin ileriye dönük bir portresi çizilmiştir. Oleşa’nın dışavurumcu üslupla yazdığı ve toplumsal gerçekçilik ekolünden oldukça farklı duran bu romanı Nabokov ve Bulgakov’un yapıtlarıyla karşılaştırılmıştır. Sıradan insanın içini kemiren kıskançlık duygusunu somutlaştıran Kavalyerov, sistemin çarkları arasında kendi yaratıcılığına özgürlük tanınmadığını düşünen İvan Babiçev, sistemin ta kendisini temsil eden Andrey Babiçev gibi unutulmaz karakterleriyle, Kıskançlık, usta işi bir üslupla işlenmiş, müthiş bir ironiyle bezenmiş, insan psikolojisinin derinlerine inerken toplumsal taşlamaya da yer veren bir eser.

“Üstün ve zamanı aşan, neredeyse bir film kadar görsel bir şölen.” The New York Times

“Modernizm deneyi ve Dostoyevski’yi andıran bir mazoşizmin birleşimi...” Times Literary Supplement

20. yy Rus edebiyatının en önemli eserlerinden biri sayılan Kıskançlık usta işi bir üslupla işlenmiş, müthiş bir ironiyle bezenmiş, insan psikolojisinin derinlerine inerken toplumsal taşlamaya da yer veren bir eser. Dönemin Sovyet düzeninin metaforu, Sovyet Rusya’nın ilk yıllarındaki çarpışan değerlerinin ileriye dönük bir portresi…

Dizisi : Kırmızı Kedi / Klasikler 
Türü : Roman
Özgün Adı : Zavist
Yazan : Yuri Oleşa
Çeviren : Sabri Gürses
Sayfa : 176 
Fiyatı : 13 TL


Bir Kadının Hayatından 24 Saat / Stefan Zweig
Riviera’da eşi ve iki kızıyla tatil yapan 33 yaşındaki Henriette bir gece ansızın ortadan kaybolur. Kusursuz bir evliliği olduğu sanılan genç kadının, nasıl ve neden ortadan kaybolduğu dedikodu konusu olur. Pansiyonda kalanların hepsi kadını yargılamaya başlar, ancak anlatıcımız onu savununca tartışma alevlenir; masadaki yaşlı ve zarif bir İngiliz hanımefendi de anlatıcıya, gençliğinde başından geçen unutulmaz, inanılmaz bir 24 saatin hikâyesini anlatmakta ısrarcı olur. 

Bu 24 saat içinde hissettiklerinin bir saniyesi bile aklından çıkmamıştır. Bu kadının yaşadıklarını neden bir yabancıyla paylaştığını Zweig en sonda açıklar. Stefan Zweig, başarılı bir karakter yaratıcısı; diğer yapıtlarında olduğu gibi burada da müthiş bir gözlem gücüyle, kahramanlarının iç dünyalarını okurun gözlerinin önüne seriyor, inandırıyor ve etkiliyor.

Çok başarılı bir karakter yaratıcısı olan Stefan Zweig, diğer yapıtlarında olduğu gibi burada da müthiş bir gözlem gücüyle, kahramanlarının iç dünyalarını okurun gözlerinin önüne seriyor, inandırıyor ve etkiliyor.

Dizisi : Kırmızı Kedi / Klasikler 
Türü : Roman
Özgün Adı : Vierundzwanzig Stunden aus dem Leben einer Frau
Yazan : Stefan Zweig
Çeviren : İlknur Özdemir
Sayfa : 104
Fiyatı : 9 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template