♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sadık Yemni’den Soluk Soluğa Bir Polisiye : Kayıp Kedi

İlk romanı “Muska” ile yerli polisiye-gerilimin önemli yazarlarından biri olan Sadık Yemni’nin yeni romanı “Kayıp Kedi” Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle raflarda...

Yakın zamanda filmi de çekilen “Muska” ile hayranlığımızı kazanan Yemni, kahramanının yeni maceralarının da devamını getirmiş ve dergilerde yayımlanan öykülerle de okur kitlesini genişleterek türün önde gelen isimlerinden biri olmuştu. Söz konusu Yemni olunca herhangi bir romanını öne çıkaramıyorum, hepsi birbirinden iyi ve okunası romanlar. Kayıp Kedi’de konusuyla merak uyandırıyor ve gündemdeki tartışmalarla iyiden iyiye komplocu hale gelmişken bize yeni bir bulmaca sunuyor...

Kayıp Kedi, gizem, bilimkurgu, korku, fantastik ve polisiye türünün ustası Sadık Yemni’den merak uyandıran ve soluk soluğa okunacak bir polisiye.

Genç bir kadın İzmir’de evinde ölü bulununca MİT’e bağlı Emre Tuğrul yönetimindeki beş kişilik özel bir ekip bu kuşkulu cinayeti araştırmaya başlar. Amaçları, bilinen bir suç şebekesinin İstanbul’da ikamet eden üst düzey adamlarından biri hakkında kanıt toplamaktır.

Bu araştırma sırasında suç örgütünün polis-savcı-hâkim üçgeniyle işlettiği şantaj ve farklı düşünenleri ortadan kaldırma düzeninin tam merkezine dalarlar. Narkotik polis şefleri, hukuk insanları, şantaj uzmanları, Türkiye’de faaliyet gösteren yabancılarla muhatap olurlar.

Yüksek teknoloji kullanan Emre ile arkadaşlarının araştırmaları şaşırtıcı sonuçlara gebedir. Bir cinayetten yola çıkarak vardıkları yerde Türkiye’ye kurulmuş büyük kumpasların arka planları durmaktadır.

Dizisi : Türk Edebiyatı / Polisiye 
Türü : Roman
Yazan : Sadık Yemni
Sayfa : 276 
Fiyatı : 20 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template