♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Gündüz Öğüt’ün Fantastik Kült Romanı “Nehrin İki Yakası” Yitik Ülke’den Raflarda

Gündüz Öğüt’ün okurunu değişime çağırdığı fantastik romanı “Nehrin İki Yakası”, Yitik Ülke Yayınları etiketiyle yeniden raflarda.

Yayımlandığı yıl şiirsel dili ve sürükleyiciliği ile okurun ilgisini çeken roman kısa sürede kült olarak kabul edilmişti. Uzun süredir raflarda olmayan romanın yeni baskısı Yitik Ülke Yayınları’nca yayımlandı. Fantastik edebiyat literatüründe eşine az rastlanacak bir roman “Nehrin İki Yakası”. Gündüz Öğüt’ün yarattığı karakter ve mekânlar Remzi San’ın çizimleriyle görsel bir şölene dönüşüyor. Okuru ilk satırlarından itibaren içine alan ve fantazya diyarlarında inanılmaz bir yolculuğa çıkaran bir başyapıt. Başkaları adına daima ilk ve son sözü söyleme iddiasında olanlara yönelik bir başkaldırı destanı.

Kurallar ve yasaklar… Gücü elinde tutanlar bilirler ki, bir kişi nehrin karşı kıyısına geçmeyi başarırsa, bunun arkası gelir. İnsanlık var oldukça her çağda, her yaşta, her anda aşılması gereken nehirler olmuştur, olacaktır…

Ne mutlu nehrin karşı kıyısına ulaşma kararlılığında olanlara…
“Nehrin İki Yakası”, gerçekleri arayan cesur özgürlük savaşçılarının romanıdır.
Ancak uçurumdan düştükten sonra kanatlarının var olduğunu fark edenlere adanmıştır.

"...İnsanların ince ince akan pınarların haşmetli ırmakları oluşturduğuna inanmak istememesi, gecenin koyuluğunda birkaç saat sonra ışığın her yeri aydınlatabileceğini düşünmemesi, esaretin, zulmün, yalanın ve ıstırapların sonsuza kadar süreceğini zannetmesi bile umudun yok olmasını sağlayamamıştır.

Kara hindiba tüylerinin rüzgara teslim olarak tohumlarını uygun yerlere taşıması, leyleklerin güney rüzgarlarına kendilerini endişesizce koyverip yuva topraklarına ulaşmaları, tırtılların muhteşem kelebekler haline gelmeleri nasıl kaçınılmazsa, insanların da ana yolda birleşmesini engellemeye sonsuz evrende hiçbir şeyin gücü yetmeyecektir.

Yüzeydeki tüm çalkantılara rağmen varlıklarının derinliklerindeki güven, kararlılık ve cesaret yüreklerdeki umut tohumlarını yeniden çimlendirecektir. Her insan evrenin kozmik bir kalemi gibidir. Varlığımızın derin kökleri evrenin bütünsel nabzıyla birlikte atar. Onun ritmini hissedin ve sezin. Yol size gelmeyecek... siz yolu bulacaksınız. Yol nerede dersen, yol her yerde... Yeter ki görebilecek şekilde bak..."

Nehrin İki Yakası, Gündüz Öğüt, roman, Yitik Ülke Yayınları, Nisan 2015, 20 TL
  

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template