♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

CRR’de Oda Müziği Konserleri ve Resitaller Serisi Sürüyor

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, “Oda müziği konserleri ve resital serileri” kapsamında bu ay klasik müzik alanında altın plak kazanan Katia&Marielle Labèque kardeşler ile Grammy ödüllü Pasifica Quartet’i ve Budapeşte Festival Orkestrası’nın Oda Müziği Topluluğu’nu konuk edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), İstanbulluları dünyaca ünlü oda müziği toplulukları ve milyonların hayranlığını kazanan müzisyenlerin resital serileriyle buluşturacak.  

CRR, nisan ayındaki oda müziği konserleri ve resital serisinin ilk programında klasik müzik alanında altın plak kazanan Katia&Marielle Labèque kardeşleri konuk ediyor. Aralarındaki uyum, eşsiz senkronizasyonları ve enerjileriyle dikkat çeken kardeşler, 2 Nisan Perşembe günü 20.00’de dinleyicilere piyano resitali verecek. Dünyaca ünlü orkestralar ve şeflerle aynı sahneyi paylaşan kardeşler konserde; Mozart ve Schubert’tin eserlerini seslendirecek. Programda ayrıca, 20. yüzyılı en iyi yansıtan eserlerden biri olan ‘Bahar Ayini’nin bestecisi Stravinsky tarafından iki piyano için uyarlanmış versiyonu da dinleyicilerin beğenisine sunulacak. 

Coşku dolu performansları ve cesaret isteyen repertuvar seçimleriyle tanınan Grammy ödüllü Pasifica Quartet, 17 Nisan Cuma günü CRR’de dinleyicilerle buluşacak. 20 yılı aşan birliktelikleriyle günümüzün en iyi oda müziği topluluklarından biri olarak gösterilen Pasifica Quartet, 1. kemanda Simin Ganatra, 2. kemanda Sibbi Bernhardsson, viyolada  Masumi per Rostad ve viyolonselde Brandon Vamos’tan oluşuyor. Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya’nın önemli salonlarında düzenli olarak konserler veren dörtlü bu kez İstanbullulara muhteşem bir akşam yaşatmaya gelecek. 

Budapeşte Festival Orkestrası’nın Oda Müziği topluluğu, “Bridging Europe” başlığı altında her yıl başka bir ülkenin kültürüne özgü eserleri icra ederek kültürler arasında köprü kuruyor. Topluluk bu kez de Türk müziğinde önemli bir yere sahip olan Cemal Reşit Rey,  Ulvi Cemal Erkin, Ahmet Adnan Saygun, Hasan Ferit Alnar ve Necil Kazım Akses’ten oluşan “Türk Beşleri”nin oda müziği eserlerini seslendirecek. Müzikseverlerin ender görebilecekleri bu konser, 22 Nisan Çarşamba günü 20.00’de başlayacak.  


2 Nisan Perşembe / 20.00
KATIA & MARIELLE LABEQUE İKİ PİYANO RESİTALİ
Program
W. A. MOZART   İki Piyano için Sonat , Re majör, K 448 ( 375a) 
F. SCHUBERT    Fantazi,  Fa minör,  Op.103 D.940
I. STRAVINSKY  Bahar Ayini ( besteci tarafından iki piyano için uyarlama )
Bilet Fiyatları: 90-70-50-30


17 Nisan Cuma / 20.00
PACIFICA QUARTET
Simin Ganatra 1. Keman
Sibbi Bernhardsson  2.Keman
Masumi per Rostad viyola
Brandon Vamos viyolonsel 
Program
J. Haydn  Yaylı Sazlar Dörtlüsü  op.76 no: 4 ‘sunrise’
G. Ligeti  Yaylı Sazlar Dörtlüsü No.1
L.V.Beethoven Yaylı Sazlı Dörtlüsü  op.59 no:2
Bilet Fiyatları: 90-70-40-20


22 Nisan Çarşamba / 20.00
BUDAPEŞTE FESTİVAL ORKESTRASI ODA MÜZİĞİ TOPLULUĞU
‘’Türk Beşleri İçin’’
Program :
C.R.REY  Andante ve Allegro, Keman ve Yaylılar için
N.K.AKSES Yaylı Sazlar Kuarteti 
H.F.ALNAR  Trio, Keman, Viyolonsel ve Piyano için
U.C.ERKİN Beşli, Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve Piyano için
A.A.SAYGUN  Concerto Da Camera, Op 62
Bilet Fiyatları: 90-70-40-20


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template