♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sinema Terspektif’in İlk Sayısı Çıktı!

Dergiciliği çok sevdiğimi, kanımda olduğunu hep dile getirdim yıllardır... Doksanlarda çıkardığım fanzinden, internetin son alameti online dergi Sinemalife’a kadar bir çok dergide yazdım... Bir o kadar da derginin dizgi ve mizanpajını yaptım... Özlemişim bu heyecanı... Geçen yıl “Gülali” ile başlayan heyecanı “Takas Pazarı Fanzin” ile devam ettirmiştim ama aklım hep Sinemalife’daydı... Sinemanın dışına da çıktığımız kapaklarımız ve dosyalarımızla harika bir dergiydi o... Bugünün sosyal medya çılgınlığına denk gelemedik deyip içleniyorum arada... Son sayıda kapak konusunu ben yazmıştım örneğin... İnternetten film indirme olaylarını işlediğim “Korsanların Sörfü” ile kapatmıştık dergiyi... Haziran 2011’de kapandığından beri hissettiğim eksiği sonunda doldurduk... Ekibin bir kısmı yeniden bir aradayız ve ilk sayıyla yayındayız! Ben de ikinci sayıdan itibaren yazmaya başlıyorum... 2015 ne güzel başladı öyle... Okuyun, okutun diyerek pası bültenimize atayım...

Beyazperdenin Yeni ve Bağımsız Dergisi: Sinema Terspektif
Aylık bağımsız sinema dergisi Sinema Terspektif, düz bakışa ve kalıplaşmaya alternatif olarak yayın hayatına merhaba diyor. Sinema Terspektif ile kadının büyülü eli sinemaya  değiyor.
Sinemanın yükselen habercisi olmak için kollarını sıvayan dergi, düşünceleri estetik kılmak için harekete geçiyor. Detaylara yatkın ve farklı eleştiriler sunmaya hazırlanan Sinema Terspektif; sıradan, popüler ve yüzeysel düşüncelerin hâkimiyetini reddediyor. Dünya deneyimini, kendini ve başkalarını kaydetme olan sinemayı, yaşayarak ve yazarak içselleştiriyor.

Sinema Terspektif iç dünyanızın şifrelerini çözüyor
Hayatın yansımalarını ve iç dünyanın dışavurumunu bağımsızca ortaya koyan Sinema Terspektif beyaz perdeyi deşifre ediyor. Var olan klasik düşünce kalıplarının dışında fikir üreterek sorumluluk üstleniyor, son sözü söyleme parolası ile yola çıkıyor. 

Erk anlayışının tabulaştığı günümüzde dengeleri değiştirecek bir özgüven ile beyazperdeye ışık tutan Sinema Terspektif değişimi hissettiriyor. Bilinci besleyen ve çağımızda terapi yöntemleri arasına giren sinema,  'kim' olduğumuzu değilse bile en azından 'varlığımızı' bilme yetisi ve bir başkasının sesiyle yüzleşme halini anlamlı kılıyor.

Kadının detaylara önem veren yaklaşımı Sinema Terspektif’te buluşuyor
Editoryal kadrosu kadınlardan oluşan Sinema Terspektif; kalemi, eleştiri yazmak için değil, sinemayı okumak için kullanıyor. Derinlemesine ve sistematik yazıları ile bir sinema dergisinin hiç olmadığı kadar güçlü geliyor.  Kendini, sadece izleyen, okuyan, dinleyen değil, bunlar üzerinde düşünen ve fikir üreten olarak tanımlıyor. 

Film dünyasının spesifik içeriğe sahip dergisi Sinema Terspektif’i  seçkin kitabevlerinden edinebilir, www.sinematerspektif.com'dan takip edebilirsiniz.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template