♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sarah Jio’dan Ölümsüz Aşkın Hikâyesi: Agapi

New York Times ve USA Today gazetelerinin çoksatanlar listesine giren ve ABD’nin en çok okunan yazarları arasında bulunan Sarah Jio’nun heyecanla beklenen yeni romanı “Agapi” 2 Şubat’ta okurlarıyla buluşuyor. Türkiye’de de çoksatanlar listesinden inmeyen, romanları beğeniyle okunan yazar  Sarah Jio, son romanında ölümsüz aşk Agapi’nin peşinden gidenleri anlatıyor. 

İlk görüşte âşık olabilirsiniz. Fiziksel bir çekime kapılarak âşık olabilirsiniz. Tutku ve ihtiras dolu bir serüvene çıkabilirsiniz. Paylaşımlarınız üzerinden aşka tutunabilirsiniz. Hiçbir bağlayıcılığı olmayacak şekilde de aşkı tanımlayabilirsiniz. Peki gelecek planlarınızla uyumlu bir aşka ne dersiniz? Ya da belki ölümsüz aşkı bulursunuz. Aşkın altıncı hali agapiyi... Onu “o” olduğu için seversiniz ve asla vazgeçmezsiniz.

Pena Yayınları, ABD’nin en çok okunan kadın yazarları arasında yer alan ve ülkemizde geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan Sarah Jio’yu okurlarıyla buluşturacak. Yazarın Türkiye’yi ziyaret edeceği ve okuyucuları birçok sürprizin beklediği de gelen haberler arasında. 

Aşkı güçlü tutan nedir?
Agapi, aşkı görebilen bir kadının hikayesi. Aşkın varlığında, görüşü bulutlanıyor. Böyle bir yeteneğiniz olsa ne yapardınız? En yakın arkadaşınızın kocasının, arkadaşınızı değil de bir başkasını sevdiğini sezebilseydiniz, bunu ona söyler miydiniz? Araya girer miydiniz? İşte bu, kitabın başkahramanı Jane’in de en büyük ikilemi. Fakat Jane, aşkı kendi hayatı için göremiyor.

Aşka bakış
İnsanları gözlemlemeyi çok sevdiğini söyleyen Sarah Jio, bu kitabın çıkış noktasını şöyle özetliyor: “Kitaba başladığım sırada, oturduğum kafelerde çiftleri izliyor ve gerçekten âşık olup olmadıklarını merak ediyordum... Ruh eşleri mi? Yoksa vadesi çoktan dolmuş bir ilişki mi? Gerçek aşkı görebilen Jane karakteri de buradan yola çıkarak oluştu ve Jane’in özel yeteneği beni de büyüledi.”

60’lı yılların ünlü şarkısı “The Look of Love”dan esinlenen “Agapi”, okuyucuları ilk sayfasından son sayfasına kadar içine hapsedecek ve onları aşkın gerçek anlamıyla buluşturacak.

Aşkın 6 türü
Kanadalı sosyolog John Lee 1970’lerde yaptığı araştırmayla sahip olduğumuz en karmaşık duygu olan aşkın altı türü olduğunu belirlemiştir:

Eros: Hem fiziksel hem duygusal aşk. Aşkın bu türü tutkuyla doludur. 

Ludus: Bir oyun gibi oynanan aşk. Aşkın bu türünün en önemli parçası eğlencedir. Çiftler, bir araya gelmekten, karşısındakini etkileyip cezp etmekten hoşlanır. Ancak uzun süreli bağlılık sözü yoktur.

Storge: Arkadaşlıktan doğan ve desteğe dayanan aşk. Güven dolu ve bağlılık gerektiren bir aşktır. 

Mania: Saplantılı aşktır. Duygusal iniş çıkışlar, kıskançlıklar hâkimdir. 

Pragma: Kalbin değil aklın kontrol ettiği aşktır. Çiftler seveceği kişiyi mantığıyla seçer, kendisiyle benzer ilgi alanları, ortak değerleri olan birini arar. 

Agapi: Özverili, fedakâr, koşulsuz, bencil olmayan aşktır. Kişi kendini sevdiğine adar, karşılığında hiçbir şey beklemeden verir. Onu ‘o’ olduğu için sever.

Yeni Tanışanlar İçin Sarah Jio:
Yağmur Sonrası, Mart Menekşeleri, Böğürtlen Kışı, Son Kamelya, Gündüzsefası romanlarıyla New York Times ve USA Today’in çoksatan yazarlarından ve Amerika’nın en çok okunan kadın yazarlarından biri olan Sarah Jio aynı zamanda Glamour, O, The Oprah Magazine, Redbook, Real Simple dergilerinde yazılar yazmaktadır. Jio’nun kitapları 25’den fazla ülkede yayınlanmıştır. Seattle’da üç küçük çocuğu ve golden cinsi köpeğiyle birlikte yaşamaktadır. Sarah Jio hakkında daha fazla bilgi için www.sarahjio.com’a girebilir; facebook.com/sarahjioauthor adresinden yazarı takip edebilirsiniz.

Eser Adı : Agapi
Yazar Adı         : Sarah Jio
Çeviren : Fatma Zeynep Öztürk
Orijinal Adı : The Look Of Love
Türü : Roman
Sayfa Sayısı : 280
Etiket Fiyatı : 19,50 TL
Yayınevi : PENA Yayınları
1. Baskı            : 40.000 Adet


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template