♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İBB Cemal Reşit Rey’de Zengin Müzik Şöleni

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) aralık ayının ilk haftasında müziğin farklı lezzetlerini İstanbullu dinleyicilerle buluşturuyor. 

Akordiyonun çeşitli tarzlarda kullanılabilen bir enstrüman olduğunu herkese kanıtlamak için için kurulan Concertino Acordion Ensemble, enstrümantal müzik şovlarıyla 2 Aralık Salı günü CRR’de müzikseverlerle buluşacak. İstanbulluların akordiyonun eşsiz ses tınılarını duyabilecekleri geceye, ünlü pan flüt sanatçısı Constantin Moscovich konuk sanatçı olarak katılacak. Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdikleri konserlerle büyük beğeni toplayan Concertino Acordion Ensemble, seçkin bir repertuvar ile dinleyicilerin karşısında olacak. 

Bülent Evcil ve Türkiye’nin en başarılı arp sanatçılarından Çağatay Akyol 5 Aralık Cuma günü CRR’de muhteşem bir konserle dinleyicilerle buluşuyor. Flüt ve Arp’ın muhteşem birlikteliğine tanık olacağımız bu programda sanatçılar, Johann Sebastian Bach, Phill Coultier, Jay Ungar, Astor Piazzola, Pietro Morlacchi ve Ahmet Adnan Saygun gibi değerli bestecilerin eserlerinin de içinde bulunduğu seçkin bir repertuvar sunacak. Perküsyon sanatçısı Emre Günay’ın konuk sanatçı olarak katılacağı konserde İstanbullular tadına doyulmaz bir akşam yaşayacak. 

Einstürzende Neubauten ile CRR’de sıra dışı bir konser
Berlinli sanat kollektivitesi Einstürzende Neubauten (EN), uzun bir aradan sonra 2. Dünya Savaşı temalı yeni çalışmaları ‘Lament’in turnesi kapsamında 3 Aralık Çarşamba günü İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na konuk olacak. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra pek çok şehri yeniden inşa edilen Almanya’da 1980 yılında kurulan Einstürzende Neubauten “çöken yeni yapılar”, kendilerine özgü müzik lisanları ile dinleyicilere sıra dışı bir konser verecek. 

Bir performans sanatı kollektivitesi olan topluluk, müziği ses ve gürültü üzerinden yeniden tanımlıyor ve enstrüman yerine endüstriyel objeler kullanıyor. Sahnenin her yerini saran basınçlı havalı çekiçler, matkaplar, motorlu testereler, metal eşyalardan vurmalı çalgılar gibi aletlerle konser veren EN, müziği modern hayata ve şehre dair bir deneyime dönüştürüyor. Yeniliğe açık melodileriyle tamamen yeni ifade olanakları yaratan Einstürzende Neubauten, Bertolt Brecht, Kurt Weill, Can, Ton Steine Scherben, modern tiyatro ile Viyana Aksiyoncuları gibi kaynaklardan beslenerek müziklerini yapıyor.

2 Aralık Salı / 20.00
Concertino Acordeon Ensemble
80/70/60/45/30/25

3 Aralık Çarşamba / 20.00
Einstürzende Neubauten 
80/70/60/45/30/25

5 Aralık Cuma/ 20.00
Flüt ve Arpla Müzikte Büyülü Bir Yolculuk
Program
AHMET ADNAN SAYGUN Yunus Emre Orotoryosundan Arya.
J.S.BACH Sicilliano
C.W.GLUCK Orpheus ve Euridice den Kutsanmış ruhların dansı.
PHILL COULTIER The Battle of Kinsale
JAY UNGAR Ashokan Farewell
J. IBERT Entracte
Üç Türk Halk Şarkısı / Şehnaz Longa,Katibim,Nihavet Longa
M. MIYAGI Horu Na Umi
PIETRO MORLACCHI Il pastore svizzero/ İsviçreli Çoban
ASTOR PIAZZOLA Tanti ve Oblivion
G.BRICCIALDI Venedik Karnavalı
80/70/60/50/40/30

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template