♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Gitarın Ustaları Aralık Ayında Akbank Sanat'ta

Akbank Sanat, Aralık ayı boyunca gitarın dünyaca ünlü ustalarını ve genç yeteneklerini ağırlıyor. 

Akbank Sanat Gitar Günleri kapsamında; 2014 yılında ünlü Arjantinli folk bestecisi Gustavo Leguizamon’un eserlerini yorumladığı son CD’siyle dikkatleri üzerine toplayan, Charles Cros Academy, “Grand Prix du Disque” ödülü sahibi ünlü Arjantinli gitarist Pablo Marquez 10 Aralık 2014, Çarşamba günü; İspanyol gitarist Antonio Dura ve yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil eden Murat Usanmaz’dan oluşan ikili ise 12 Aralık 2014, Cuma günü izleyiciyle buluşacak.  “Klasik müzik dünyasının en tanınan gitar ikilisi” olarak tanınan Katona Twins’in 17 Aralık 2014, Çarşamba günkü konseri ile devam edecek olan etkinlikte,  24 Aralık 2014, Çarşamba günü efsane basçı Kai Eckhardt, Trilog Gurtu gibi starlara eşlik etmiş başarılı gitarist Cenk Erdoğan sahne alacak. 

Akbank Sanat Gitar Günleri’nin “Genç Virtüözler” bölümünde ise; 4 Aralık 2014, Perşembe günü Ceren Baran ve Güray Alyörük, 18 Aralık 2014, Perşembe günü  Eren Süalp, 26 Aralık 2014, Cuma günü Kâzım Çokoğullu ve Sinan Kurşun müzikseverlerle buluşacak. 

Ayrıca tüm konserler öncesi yetenekli genç gitaristler Gökhan Arslan ,Tuna Tandoruk ve İmge Ceren Aydemir, Akbank Sanat Cafe’de ücretsiz dinleti gerçekleştirecek. 


Akbank Sanat Gitar Günleri Programı

Akbank Sanat Gitar Günleri’ Genç Virtüözler ile Başlıyor
Aralık ayı boyunca gitarın dünyaca ünlü ustalarını ve genç yeteneklerini müzik tutkunlarıyla buluşturan Akbank Sanat Gitar Günleri, 4 Aralık 2014, Perşembe günü Ceren Baran ve Güray Alyörük resitali ile başlıyor. Halen Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda araştırma görevlisi olarak çalışan ve aktif konserlerine NODUS Ensemble ve DuoSonant’ın üyesi olarak devam eden Ceren Baran ve 2007 yılında, Bulgaristan’da düzenlenen Uluslararası Balkan Gitar Festivali’nde birincilik ödülü ve “En  İyi Balkan Müziği Yorumcusu” ödülüne layık görülen Güray Alyörük etkinliğin “Genç Virtüözler” bölümü kapsamında sahne alacak. 
Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri- Ceren Baran & Güray Alyörük
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 4 Aralık 2014, Perşembe
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: 10 TL


Arjantinli ünlü gitarist  Pablo Marquez ‘Akbank Sanat Gitar Günleri’nde
Arjantinli ünlü gitarist Pablo Márquez, 2014 yılında ünlü Arjantinli folk bestecisi Gustavo Leguizamon’un eserlerini yorumladığı son albümünün dünya turnesi kapsamında 10 Aralık 2014, Çarşamba günü, Akbank Sanat Gitar Günleri’nde müzik severlerle buluşacak.
Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri- Pablo Marquez
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 10 Aralık 2014 Çarşamba
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: Tam 20 TL – Öğrenci 10 TL


Antonio Duro ve Murat Usanmaz Akdeniz’in İki Yakasını Ezgileriyle Birleştiriyor
İspanyol gitarist Antonio Duro ve yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil eden Murat Usanmaz, Akbank Sanat Gitar Günleri kapsamında 12 Aralık, Cuma günü gerçekleştirecekleri konserde Fazıl Say'ın "Likya Prensesi"  ve Manuel de Falla'nın "La Vida Breve" besteleri ile Akdeniz’in iki yakasını birleştirecek. 
Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri- Antonio Duro & Murat Usanmaz
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 12 Aralık 2014, Cuma
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: Tam 20 TL – Öğrenci 10 TL


Akbank Sanat Gitar Günleri Katona Twins’i Ağırlıyor
Akbank Sanat Gitar Günleri, gitarın dünyaca ünlü ustalarını ağırlamaya devam ediyor. Müzik otoritelerinin “klasik müzik dünyasının en tanınan gitar düosu” olarak tanımladığı Peter ve Zoltan Katona’dan oluşan Katona Twins, 17 Aralık 2014, Çarşamba günü Akbank Sanat sahnesinde olacak. İkili, Bach ve Mozart’tan, Piazzolla’nın tango müziğine, pop müzik klasiklerinden kendi aranjmanlarına dek uzanan geniş repertuarları ile unutulmaz bir konsere imza atacak.
Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri- Katona Twins
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 17 Aralık 2014, Çarşamba
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: Tam 20 TL – Öğrenci 10 TL


Ödüllü Geç Yetenek Eren Süalp Akbank Sanat Gitar Günleri’nde
Avrupa’da pek çok ödül kazanan genç yetenek Eren Süalp, 18 Aralık 2014, Perşembe günü Akbank Sanat Gitar Günleri kapsamındaki konserinde sevilen klasikleri seslendirecek.
Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri- Eren Süalp
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 18 Aralık 2014, Perşembe
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: 10 TL


Akbank Sanat Gitar Günleri Cenk Erdoğan ile Devam Ediyor
Efsane basçı Kai Eckhardt, Trilog Gurtu gibi starlara eşlik eden başarılı gitarist Cenk Erdoğan, 24 Aralık 2014, Çarşamba günü Akbank Sanat Gitar Günleri’nde sahne alacak. Ünlü gitarist, konserinde, 2011 yılında San Francisco’da kaydettiği ikinci albümünden parçaların yanı sıra kendi bestelediği film ve dizi müziklerinden oluşan bir seçkiyi de müzikseverlerle paylaşacak.
Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri- Cenk Erdoğan
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 24 Aralık 2014, Çarşamba
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL, Öğrenci:10 TL


Akbank Sanat Gitar Günleri Genç Virtüözler ile Sona Eriyor
Aralık ayı boyunca gitarın dünyaca ünlü ustalarını müzik tutkunlarıyla buluşturan Akbank Sanat Gitar Günleri, genç virtüözlerle sona eriyor. Yurt dışında pek çok konserde ülkemizi başarıyla temsil eden Kâzım Çokoğullu ve Türkiye’nin önemli orkestralarına solist olarak eşlik eden Sinan Kurşun, Akbank Sanat Gitar Günleri’nin 26 Aralık 2014, Cuma günü gerçekleştirilecek son konserinde dinleyicilerle buluşacak.
Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri- Kâzım Çokoğullu &Sinan Kurşun
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 26 Aralık 2014, Cuma
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: 10 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template