♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Borusan Müzik Evi Sezonu Mercan Dede ile Açıyor

Borusan Müzik Evi, sınır tanımayan müzik diyerek başladığı geçtiğimiz sezonki özgün program yaklaşımını sürdürüyor ve sezonu 22 Ekim Çarşamba akşamı 20.30’da Mercan Dede’nin “Dost Meclisi” ile açıyor.

Mercan Dede’nin “gerçek evim” dediği Borusan Müzik Evi için özel olarak hazırlanan açılış gecesinde müzik, görsellik ve sohbet buluşuyor. 

Mercan Dede, instagram mesajlarından görsel sanat çalışmalarına, yarattığı ve yorumladığı parçaların kısa hikâyelerinden müziğinin ardındaki yaşam felsefesine uzanan sanat yaşamının perdesini kendine has tarzı ile bu gecede aralayacak. Sanatçı aynı zamanda dinleyicilerini son albümü Dünya’nın izinde, sadece coğrafyalar değil, gönüller arasında da bir yolculuğa çıkarıyor.

Adına yakışır bir bütünlükle konsere katılan tüm takipçilerini de içine çekecek olan “Dost Meclisi”, sanatçının genç yeteneklerden oluşan ve gectiğimiz dönemde gerçekleştirdiği yurtdışındaki konserlerinde büyük beğeni kazanan ensemble’ın yanı sıra süpriz sanatçı dostları ve dinleyicilerinin katılımı ile gercekleşecek.

Yeni Tanışanlar için Mercan Dede
Müzik hayatına plastik su borusundan yaptığı ney ile başlayan Mercan Dede, çok farklı kitleleri ortak bir noktada buluşturmayı başaran parçaları, birbirinden özgün konserleri, bir araya getirdiği konuk sanatçılar eşliğinde gerçekleştirdiği dünya çapında projeleri, DJ Arkın Allen kimliği ile yakaladığı kendine özgü tarzı ve hepsinin ötesinde bir müzisyen değil, müziği küçük bir çocuğun samimi sevgisi ile var edip paylaşmaktan başka bir amacı olmayan havai ruhlu bir yolcu kimliği ile kendi kuşağının en farklı ve etkileyici sanatçılarından biri olmayı başardı. Sufi müziğinin ilahi geleneğini çağdaş müziğin tınılarıyla buluşturan Mercan Dede, eski ile yeniyi, Doğu ile Batı’yı ustalıkla harmanlayarak tüm dünyada dikkat çeken proje ve eserlere imza attı.

Müzik serüvenine üniversite yıllarında kendi yaptığı ney ile başlayan Mercan Dede, daha sonra Kubbealtı Cemiyeti’nde neyzen Ömer Erdoğdular’ın öğrencisi oldu. Aynı dönemde tasavvuf müziği ve kültürünün yaşayan önemli aydınlarından olan, bendir enstrümanının da yaşayan en büyük ustası kabul edilen Nezih Uzel’den bendir ve Türk ritimleri eğitimi aldı. Ebru sanatını öğrendiği büyük ney üstadı Niyazi Sayın’dan fazlasıyla etkilendi. Bugüne dek yayımladığı 8 albümü ile “En İyi Dünya Müziği Albümü” dahil, birçok prestijli ödüle layık görüldü.

Mercan Dede
Yer: Borusan Müzik Evi
Tarih: 22 Ekim Borusan Müzik Evi 
Saat: 20.30 Kapı açılış 
Biletler: 30 TL (yerler numarasızdır)

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template