♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İş Sanat Yeni Sezona Kasım’da Merhaba Diyor

Birbirinden özel etkinliklerle bu yıl 15. yılını kutlayan İş Sanat,  kasım ayında yeni sezonuna coşkuyla başlıyor. Övgüyle söz edilen klasik müzik konserlerine sahne olan İş Sanat, yeni sezonu artık bir gelenek haline gelen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konseriyle karşılıyor. İş Sanat kasım ayında bir Hollywood klasiği olan Neşeli Günler filminin yeni nesil sesleri The Von Trapps’i ağırlayacak. 2011 yılında İş Sanat sahnesinde verdiği konserle unutulmazlar arasına giren Rus keman virtüözü Vadim Repin, bu kez İngiliz şef James Judd yönetiminde üst düzey performanslarıyla göz dolduran oda topluluğu Wiener Concert-Verein ile sahne alacak.

İş Sanat sezonun ilk caz konserine yumuşacık sesiyle günümüzün en gözde kadın vokalleri arasında yer alan Stacey Kent ile romantik bir giriş yapacak. Her müzik zevkine hitap eden İş Sanat programındaki yerli projeler kapsamındaki ilk konser ise pop müziğin başarılı erkek vokallerinden Yalın ile gerçekleşecek. Güney Kore asıllı yeni kuşak yetenekli kemancılardan Sarah Chang’ın İspanya’nın en tanınan oda topluluklarından Filarmónia de Cámara de Valencia ile vereceği konser de kasım ayına damga vuracak etkinlikler arasında yerini alacak. Kasım ayının son konserinde ise yaşayan bir efsane, serbest cazın ve saksafonun önemli figürlerinden Pharoah Sanders özel triosu ile İş Sanat’a konuk olacak. 

Türkiye’nin klasik müzikte üç dev ismi İş Sanat’ta
İş Sanat 15. sezonda seyircisini, ülkemizin önde gelen orkestralarından biri olan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın konseri ile selamlayacak. Klasik müzikseverler, dünyanın en saygın klasik müzik festivallerinden BBC Proms’a Türkiye’den davet edilen ilk topluluk olma ayrıcalığını yaşayan BİFO’nun nefes kesen performansını İş Sanat sahnesinde izleyebilecek. Adını Avrupa’nın en iyi senfonik toplulukları arasına yazdırmayı hedefleyen topluluk,  Rimsky-Korsakov, Balakirev, Erkin ve Ippolitov-Ivanov yapıtlarından oluşan üçüncü CD’si ile başarısını perçinledi. Topluluğun ilk iki albüm kaydında olduğu gibi ONYX etiketiyle yayımlanan 3. albümü, BBC Music Magazine tarafından 5 yıldızla değerlendirildi. Otuz yılı aşan sanat hayatında uluslararası klasik müzik dünyasında da başarılı olan usta orkestra şefi Alpaslan Ertüngealp’in batonu altında sahne alacak BİFO’ya piyanist Hüseyin Sermet eşlik edecek. Yorum gücüyle dünyanın en seçkin orkestralarının tercih ettiği solistlerden biri olan sanatçı, Diapason d’Or ve MIDEM Classical Award gibi pek çok ödüllü kayda da imza attı. BİFO ve Hüseyin Sermet’in Haydn ve Mozart’tan Mahler’e uzanan geniş bir repertuvarı seslendirecekleri konser 1 Kasım 2014 Cumartesi akşamı gerçekleşecek.   

Neşeli Günler filminin yeni nesil sesleri The Von Trapps İş Sanat’ta
İş Sanat izleyicisinin çok sevdiği Pink Martini ile Dream A Little Dream albümünde özel bir müzikal işbirliğine imza atan The von Trapps renkli performansıyla İş Sanat’a konuk oluyor. Tüm zamanların en popüler müzikallerinden biri olan ve Von Trapp ailesinin gerçek hayat hikâyesine dayanan Neşeli Günler filminin (The Sound Of Music) 3. kuşak temsilcileri, büyükannelerinden aldıkları müzikal mirası günümüze taşıyor. 1997 yılında oynadıkları Neşeli Günler müzikali ile müzik hayatına adım atan grup, Pink Martini ile birlikte dünyanın farklı ülkelerinde konserler veriyor. A capella/eşliksiz seslendirdikleri parçalarla dikkat çeken grup, 12 Kasım 2014 Çarşamba akşamı Türkiye’deki ilk özel konserinde İş Sanat izleyicisine neşeli bir akşam yaşatacak. 

Vadim Repin’den nefes kesen bir performans daha! 
Klasik müzik dünyasının en ayrıcalıklı isimlerinden Rus keman virtüözü Vadim Repin, 2011 yılındaki performansının ardından yeniden İş Sanat sahnesini onurlandırıyor. Kusursuz tekniği, şiirselliği ve coşkulu icrasıyla müzikseverleri kendine hayran bırakan Vadim Repin, aralarında ECHO Klassik, BBC Müzik ve Edison’un da bulunduğu çok sayıda ödüle sahip. Müziğe çok küçük yaşta başlayan ve kariyer basamaklarını hızla tırmanan Repin, müziğe yaşam boyu katkılarından dolayı Fransa’nın en prestijli müzik ödülü Victoire d’Honneur’ a layık görüldü. Türkiye’deki klasik müzikseverlerin her defasında büyük bir heyecan ve beğeniyle izlediği Repin’e, yenilikçi yaklaşımıyla uluslararası arenada ün kazanan oda müziği topluluğu Wiener Concert-Verein eşlik edecek. Bugüne kadar çağdaş Avusturyalı bestecilerin altmıştan fazla eserinin dünya prömiyerini başarıyla gerçekleştiren orkestrayı deneyimli İngiliz şef James Judd yönetecek. 14 Kasım 2014 Cuma akşamı gerçekleşecek konserin zengin repertuvarında, Çaykovski, Mendelssohn, Kreisler, Vivaldi gibi bestecilerden eserler yer alıyor.  

İş Sanat caz serisine Stacey Kent ile yelken açıyor
İş Sanat, sezonun ilk caz konserinde İstanbullu müzikseverlerin yakından tanıdığı bir ismi, Stacey Kent’i ağırlıyor. Yumuşacık sesi ve romantik yorumuyla günümüzün en gözde kadın vokalleri arasında yer alan Amerikalı sanatçı 1997 yılında yayınladığı ilk albümü Close Your Eyes’ın hemen ardından gerçekleştirdiği kayıtlar ve tüm dünyada verdiği konserlerle geniş bir hayran kitlesine ulaştı. 2007 yılında efsane plak şirketi Blue Note ile yaptığı Breakfast on the Morning Tram albümü ile Fransa’da Platin, Almanya’da Çift Altın Plak satışı yakaladı. Richard Loncraine’in yönettiği, Shakespeare’in aynı adlı eserinden uyarlanan III. Richard filmi için seslendirdiği The Passionate Shepherd to His Love isimli şarkıyla da büyük ilgi toplayan Kent, 2013 yılında yayınladığı son albümü The Changing Lights’tan parçalarla İş Sanat’ta olacak. Özgürce yol aldığı müzik kariyerinde bu kez Brezilya’ya uzanan ve cazın el değmemiş tınılarını keşfe çıkan Stacey Kent’i, hayranları 18 Kasım 2014 Salı akşamı izleyebilecek. 

Kemanın yıldız ismi Sarah Chang İş Sanat’ta parlayacak
4 yaşında verdiği ilk konserle ‘kemanın dahi çocuğu’ unvanını alan Güney Kore asıllı Amerikalı yetenekli keman sanatçısı Sarah Chang, İspanya’nın kültür elçiliğine soyunan oda topluluğu Filarmónia de Cámara de Valencia ile İş Sanat’ta çok özel bir konser vermeye hazırlanıyor. Küçük yaşlardan itibaren özümsediği Asya disipliniyle mükemmel bir tekniğe kavuşan güzel kemancı görkemli ve içten icrasıyla eleştirmenlerden övgü topluyor. EMI Classics etiketli 20 albümü bulunan sanatçı, Kurt Masur yönetimindeki Dresdner Philharmonie imzalı son kaydını Brahms ve Bruch keman konçertolarına ayırdı. Dünya çapında ses getiren işbirlikleriyle tanınan topluluk Flarmónia de Cámara de Valencia ve Sarah Chang, 25 Kasım 2014 Salı akşamı Elgar, Dvorak, Franck ve Barber’dan eserlerle klasik müzik severlere unutulmaz bir akşam yaşatacak. 

İş Sanat’ta cazın yaşayan efsanesi Pharoah Sanders 
İş Sanat caz serisinde etkisi uzun süre unutulmayacak çok özel bir konsere ev sahipliği yapacak. Serbest cazın yaşayan efsanesi Pharoah Sanders, gecede caz tutkunlarına ana akımdan serbest caza geniş bir stil çeşitliliği sunacak.  Serbest cazın kurucularından saksafoncu Ornetta Coleman’ın “muhtemelen dünyanın en iyi tenor saksafon icracısı” yorumunda bulunduğu Sanders, cazın dev ismi John Coltrane’den kalan mirası incelikli bir üslup ile günümüze taşıyan bir isim.  Caz tutkunlarının önünde saygıyla eğildiği Sanders, özel triosu ile 27 Kasım 2014 Perşembe akşamı müzikseverlere benzersiz bir deneyim yaşatacak. 
  

KASIM 2014 PROGRAMI
1 Kasım 2014 Cumartesi, 20.00  Açılış Konseri: BİFO
                                                    Alpaslan Ertüngealp şef Hüseyin Sermet piyano
12 Kasım 2014 Çarşamba, 20.00 The Von Trapps 
14 Kasım 2014 Cuma, 20.00 Wiener Concert-Verein / Vadim Repin yöneten/keman 
18 Kasım 2014 Salı, 20.00  Stacey Kent 
21 Kasım 2014 Cuma, 20.00 Yalın 
25 Kasım 2014 Salı, 20.00 Filarmónia de Cámara de Valencia / Sarah Chang yöneten/keman 
27 Kasım 2014 Perşembe, 20.00 Cazın Ustaları: Pharoah Sanders Trio

Satış noktaları
İş Sanat Ana Gişe - 0212 316 10 83
Biletix – 0216 556 98 00


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template