♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Azazil Düğüm

Türk işi Exorcism’in 40 yıl sonra dönüşüne sahne olacak “Azazil: Düğüm” 29 Ağustos’ta gösterime giriyor...

70’lerde dünyada ortalığı karıştırmış “The Exorcist” filminin ardından Türkiye’de 1 yıl sonrasında Yeşilçam’ın büyük ustalarından Metin Erksan’ın uyarlaması ile sinemamız korku türünde ilk denemelerine devam etmişti. Uzun bir aradan sonra 2000’ler sonrası hareketlenen Türk Korku Sineması, tam 40 yıl sonra tekrar bir şeytan çıkarma filmi ile karşımızda. Üstelik işin ehlinden çıkma bir projeyle. Metafizik ve Bio-Enerji uzmanı Salih Memişoğlu bizzat yaşadığı sıradışı vakaları sinema filmi yaparak daha geniş kitlelere göstermek için kolları sıvadı. “Ammar” filmi ile korku sinemasında özellikle görsel efekt anlamında bir çok yenilik getiren ve yurtdışında oldukça beğeni toplayan ekip Salih Memişoğlu’nun anlattıklarından yola çıkarak yeni projelerini hazırladı. Yönetmenliğini Özgür Bakar’ın yaptığı “Azazil: Düğüm” filminin senaryosu yine Özgür Bakar ve Alper Kıvılcım’a ait. Kaynaklardaki inanışa göre “Azazil” secde etmeyi Kabul etmeyen ilk şeytan olarak geçmekte. Düğüm ise seri olması planlanan Azazil filminin ilk hikayesi ile bağlantılı. İnsanların birbirlerine yaptıkları büyülerin Kuran-ı Kerim’e gore daha çok belli objelere düğüm atılması şeklinde gerçekleştiğini belirten Memişoğlu, ekibinden filmin merkezini bu tarz büyülerden ve varlıklardan korunma yollarını göstermek üzerine oturtmalarını istemiş. Film bir ilki gerçekleştirerek bu tarz cin ve şeytan vakalarını bilim adamlarının bakış açılarını filmin senaryosuna ekliyor. Filmin oyuncu kadrosunda genç ve yetenekli oyuncular Cansu Diktaş, Tolga Akman, Nurten İnan ve Zafer Altun'a Antalya Şehir Tiyatroları ustalarından Murat Ercanlı eşlik ediyor.

Sinem, anne ve babası vefat ettikten sonra ailesinden kalan evde teyzesi ve eniştesi ile yaşamaktadır. Üniversiteden sevgilisi Akın ile mutlu bir ilişkisi vardır. Bir gün Akın’la arabada giderlerken bir köpeğe çarparak ölümüne yol açarlar. O günden itibaren Sinem için kabus dolu anlar arka arkaya yaşanır.

Söz konusu yerli korku filmi olduğunda iki kere düşünmek gerektiğine alıştık artık... Sürekli cinlerle perilerle uğraşılmasından da biz bıktık, yapımcılar bıkamadı bir türlü... Beklenenden çok daha küçük adımlarla ilerleyen Türk korku sineması nicelikte var ama nitelikte yokları oynuyor ısrarla... Bu tablo hep yanı başımızdayken “Azazil : Düğüm” en azından fragmanıyla umut veriyor... Bir yeniden çevrim için, exorcism filmi için 40 yıl geçmesi gerekmesi zaten nerede olduğumuzu da gösteriyor... Aşağı yukarı konuyu ve ne izleyeceğimizi zaten biliyoruz, önemli olan atmosferin kurulup kurulamadığı, efektler ve oyunculuklar artık... Eli yüzü düzgün fragmandan şimdilik görünen bir parça umut verdiği... Merakla bekliyoruz...



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template