♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Geçtiğimiz Yüzyılın Özeti Sina Akşin’in Kaleminden “Kısa 20. Yüzyıl Tarihi”nde

Tarihçi ve siyaset bilimci Prof. Dr. Sina Akşin’in, geçtiğimiz yüzyılın siyasi özetini kaleme aldığı “Kısa 20. Yüzyıl Tarihi” adlı kitabı İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.

Akşin, eserinde hemen hemen tüm dünyayı etkileyen iki büyük savaşa, iki kutuplu bir dünyaya geçişi başlatan devrimlere, imparatorlukların çöküp sömürgelerin bağımsızlıklarını kazanmasına ve iki büyük sistemden birinin yıkılmasına tanık olunan 20. yüzyılın siyasi tarihini ve onu hazırlayan koşulları esprili ve ince bir üslupla ele alıyor. 

“Kısa 20. Yüzyıl Tarihi”nde Ortadoğu’dan Latin Amerika’ya, Rusya’dan Çin’e, Batı Avrupa’dan Balkanlar, Doğu Avrupa ve Japonya’ya kadar oldukça geniş bir coğrafyadaki siyasi gelişmeleri, dönüm noktalarını özetleyen Sina Akşin, bu fotoğraf içine yerleştirdiği Türkiye’nin geçtiğimiz yüzyıldaki macerasına daha geniş bir bakış açısıyla bakma imkânı da veriyor.  

Özellikle tarihle ilgilenen okuyucuların bir yüzyılın önemli kilometre taşlarını tüm yönleriyle özet şekilde bulabilecekleri “Kısa 20. Yüzyıl Tarihi”, okuyucuyu adeta bir devriâleme çıkarırken, 18 harita ve 100’den fazla fotoğrafla zenginleştirilmiş haliyle de tarihi keyifle okuyarak öğrenmek isteyenler için iyi bir başvuru kaynağı olabilir.

Yeni Tanışanlar için Prof. Dr. Sina Akşin
1955’te Robert Kolej’den, 1959’da İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. ABD’de Fletcher School of Law and Diplomacy’de yüksek lisans çalışmaları yapan Akşin, 1961-1967 yıllarında Robert Kolej Yüksek Okulu İnsan Bilimleri Bölümü’nde uygarlık tarihi dersleri verdi. 1969’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Türk siyasal hayatı kürsüsüne giren Sina Akşin, 1975’te doçent, 1989’da profesör unvanlarını aldı. Jön Türkler ve ittihat ve Terakki; Türkiye Tarihi; Şeriatçı Bir Ayaklanma: 31 Mart Olayı; İstanbul Hükümetleri ve Milli Mücadele;  Yakın Tarihimizi Sorgulamak; Kısa Türkiye Tarihi Akşin’in bugüne kadar yayımlanmış eserleri arasında yer alıyor. 

Kısa 20. Yüzyıl Tarihi
Sina Akşin
Tarih Dizisi
596 Sayfa
Etiket Fiyatı: 34 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template