♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Shopi go Yayınları’ndan : Grace - Anılar, Birkin’in Peşinde, American Lady

Shopi go, moda, şehir hayatı ve ışıltılı dünyalar üzerinde yoğunlaşan bir kitap serisi yayınlamaya başladı.

Sadece shopigo.com ve Robinson Crusoe Kitabevi’nde satışa sunulan özel ciltli ve baskılı kitaplardan ilki Amerikalı yazar, Michael Tonello’nun dünyanın en çok arzu edilen çantası olan Hermes'in Birkin Bag'i üzerine. Keyifli bir anı kitabı olmakla birlikte, anlatımı canlı ve komik olan “Birkin'in Peşinde” kitabında, yazar Tonello, herkesin hayalindeki ‘en iyi alışveriş arkadaşı’ olarak karşımıza çıkarak, çağdaş kadın kitaplarında kendine unutulmaz bir yer ediniyor. 

“Birkin'in Peşinde” kitabının hemen ardından, Amerika Birleşik Devletleri'nin kurucularından John Jay'in torunu, ABD'nin İstanbul elçilerinden Peter Augustus'un kızı ve dünyanın en tanınmış cemiyet ismi olarak kabul edilen Susan Mary Alsop'ın hayatını anlatan American Lady yayınlanarak, unutulmaz kadın kitaplarına bir yenisi ekleniyor. 

Shopi go Yayınları’nın üçüncü kitabı, efsanevi Vogue editörlerinden Grace Coddington'ın otobiyografisi olan “Grace-Anılar”. Grace-Anılar, Coddington’ın moda çekimlerindeki heyecanını ve bakışını paylaşırken, moda ikonunun özgün çizimleri ve vintage fotoğraflarını da sunuyor. R. J. Cutler'ın Vogue hakkında çektiği ‘Eylül Sayısı’ adlı belgesel ile birlikte beklenmedik bir biçimde yıldızı parlayan Grace Coddington’un 17 yaşında Vogue'un modellik yarışmasını kazanması, 26 yaşında geçirdiği bir trafik kazasının ardından modelliği bırakması, İngiliz Vogue'unda moda editörü olarak işe başlaması, 1986'da Calvin Klein'le çalışmak için New York'a taşınması, saç stilisti Didier Malige'nin saçlarını ikonlaştırışı, Anna Wintour'un kendisini keşfedip Amerikan Vogue'a alışı, dünyaca ünlü fotoğrafçı Bruce Weber ile imza attığı çekimler gibi kronolojik hayat hikayesinin yanı sıra kitap, Annie Leibovitz, Bruce Weber gibi ünlü fotoğrafçılara Naomi Campbell, Calvin Klein gibi moda dünyasının önemli isimlerine de yer veriyor.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template