♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Murat Gülsoy’dan Yeni Roman: Gölgeler ve Hayaller Şehrinde

…Tüm hikaye 1968 yılında başlar. Yeni mezun avukat, sabahtan akşama adliye koridorlarını arşınladıktan sonra nefes almak için Sahaflar Çarşısı’na varır. Sınırları mutlak suretle çizilmiş hayatından kaçmak için yapılan en kusursuz ve en kısa yolculuğudur bu. Heyecanla rafların arasında yeni dünyasını ararken sahaf avukata yaklaşır ve elinde tuttuğu muazzam, deri kaplı defteri uzatarak hangi dilde yazılmış olduğunu sorar. Tabii ki kıymetli fakat keşfedilemeden hemen önce yok olmuş bir yazardan kalan elyazması olduğunu umarak, merakla gelecek cevabı beklemektedir. Kısaca göz gezdiren avukat, Fransızca yazılı defterin mektuplardan ibaret olduğunu söyler. Ama içeriğinin ne olduğundan bahsetmez. Böylece sahafın umutlarını tüketen nokta, avukata yeni bir dünya bağışlamıştır çoktan…

“Onları kıskanıyorum. Kendinden emin insanları. 
Herkesin bir evi, bir toprağı var. 
Ben gökyüzünde uçan kimsesiz bir tohumum. 
Bütün rahimler ölü benim için.”

Meşrutiyetin ilanından sonra bir Fransız gazetesi Türkiye’de olup bitenleri ilk kaynaktan öğrenmek için İstanbul’a muhabir göndermeye karar verir. Türk asıllı bir Fransız gazeteci bu işe talip olur ve köklerinin bulunduğu şehre, İstanbul’a doğru yola çıkar.

Gölgeler ve Hayaller Şehrinde, Osmanlı’nın bu çalkantılı dönemindeki toplumsal histerinin romanı. Yabancı kaldığı ülkesinde olan biteni yabancılara rapor eden bir Türk’ün, bir yandan Osmanlı toplumunun akıl tutulmasını gözlemlerken bir yandan da kendi geçmişiyle yüzleşmesinin hikâyesi… Murat Gülsoy’un kendine has kalemiyle bugüne kadar yarattıklarının tamamından sıyrılan, eşine az rastlanır bir hikaye!

Yeni Tanışanlar için MURAT GÜLSOY; 
1992-2002 yılları arasında arkadaşlarıyla Hayalet Gemi dergisini çıkardı. Bu Kitabı Çalın adlı kitabıyla 2001 yılı Sait Faik Hikâye Armağanı’nı ve Bu Filmin Kötü Adamı Benim adlı romanıyla 2004 yılı Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazandı. Bu Kitabı Çalın, Almanya’da Stehlen Sie dieses Buch adıyla yayımlandı. İstanbul’da Bir Merhamet Haftası birçok dile (Çince, Makedonca, Rumence, Bulgarca, Arapça) çevrildi. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi, mühendislik ve yaratıcı yazarlık dersleri veriyor; sadece yazmayı değil yazmak üzerine düşünmeyi de seviyor.

GÖLGELER VE HAYALLER ŞEHRİNDE
Yazar: Murat Gülsoy  
Tür: Roman 
Sayfa sayısı: 300 Sayfa
Fiyatı: 21,5 TL
Yayın tarihi: 15 Nisan 2014


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template