♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Jordan Belfort’un Borsa Dünyasını Anlatan Kitabı “Wall Street Kurdu” Raflarda

Üstad Martin Scorsese’nin yönettiği, Leonardo DiCaprio’nun performansıyla bolca konuşulduğu altın Küre sahibi ve 5 dalda oscar adayı olarak adından bolca söz ettiren “Para Avcısı”na kaynaklık eden roman çok bekletmeden raflarda yerini aldı. 

Dünyanın en büyük finans merkezi olan New York Wall Street’te bir komisyoncu olarak kariyerine başlayan Jordan Belfort, gerçek hayatı hikayesinin anlatıldığı ve Zodyak Yayınevinden çıkan ‘The Wolf of Wall Street’ kitabıyla okuyucuları kendi dünyasına davet ediyor. 1990’lı yıllarda ünlü yatırım şirketi Stratton Oakmont’u kurmasıyla hikayesine başlayan Belfort, genç yaşta milyon dolarlar kazanıp ‘Wall Street Kurdu’ olarak anılmasıyla devam ediyor. 

Şirketinde eğitim seviyesi çok yüksek olmayan deneyimsiz ancak tutkulu gençlere şans vermesiyle tanınan Belfort, ‘The Wolf Of Wall Street (Wall Street Kurdu)’ kitabında, Long Island’ta muazzam bir ofiste çıktığı çılgın bir yolculuğu anlatıyor. Belfort, kitabında, açgözlülüğü, gücü ve aşırılığı şaşırtıcı, komik ve samimi bir dille anlatıyor. Hisse senedi manipülasyonunda isminin de karışmasıyla cezaevine giren Belfort, hayatını kaleme almasına yönetmenlik, aktörlük ve yazarlık yapmış hücre arkadaşı tarafından ikna ediliyor. 

"Duygu sömürüsünden uzak, net, hoyrat. Mutlaka okunmalı. Kurgu roman kadar uçuk, federal bir iddianame kadar gerçek."
-Kirkus Review-

Gündüzleri bir dakikada binlerce dolar kazandı. Geceleri uyuşturucuya, sekse ve dünya turlarına saçıp savurdu. Eğlence âlemi yüzünden batan 170 metrelik bir yat. Paramparça olan bir Gulfstream jet ve 700 bin dolarlık bir otel masrafı. Evde onu bekleyen karısına ve çocuklarına, ona kral diye seslenen ve emirlerini yerine getiren ikna kabiliyeti yüksek, eğlence tutkusu sınır tanımayan genç borsacılara kadar her şeyi kendi eşsiz üslubuyla anlatan ve adına talihsiz deha denen bir gencin hikayesi…

1990'larda ünlü yatırım şirketi Stratton Oakmont'un eski kilit adamı olan Jordan Belfort, Amerikan para piyasasının en rezil isimlerinden biri haline geldi: Şamatacı grubunu Wall Street'in derin vadilerinden Long Island'ta muazzam bir ofise doğru çılgın bir yolculuğa çıkaran zeki, işbirlikçi, acımasız borsacı. Şimdi, bu şaşırtıcı, komik ve samimi kendi hayat hikâyesinde Belfort, açgözlülüğün, gücün ve aşırılığın hiç kimsenin düşünemeyeceği hikâyesini anlatıyor. On altı yaşında seyyar arabayla İtalyan dondurması satmaktan yüzlerce milyon dolar kazanmaya doğru yol alan sıradan bir adamın olağanüstü hikâyesi. Her şey son bulana kadar. Para Avcısı çoğu zaman merak uyandıran, derinlemesine anlatılmış, eğlendirici ve muzip anıları, tabuları yıkan kitap.

Zodya Yayınevi etiketiyle raflarda...

Baskı Tarihi: Ocak 2014
Sayfa Sayısı: 696
Baskı Tipi: 2. Hamur, Ciltsiz
Barkod: 9786054909032


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template