♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Epic 3D / Doğal Kahramanlar 3D

Buz Devri ve Rio’nun yaratıcılarından kahkahalarla dolu, yepyeni bir 3D macera daha geliyor. Fantastik bir dünyada geçen sıra dışı hikaye “Epic 3D”, “Doğal Kahramanlar 3D” adıyla 31 Mayıs’ta gösterime giriyor...

İyilerle kötülerin son derece heyecan dolu savaşını anlatan filmde, savaşın bir tarafı doğayı ayakta tutma çabası içindeyken diğer taraf o dünyayı yok etmeye çalışmaktadır. Genç bir kız kendini bir anda bu büyülü evrende bulur ve dünyalarını kurtarmak için canla başla çalışan inançlı ve komik savaşçılarla dolu bir orduya katılır...

Buz Devri'ndeki Scrat karakterine sesiyle hayat veren ve Buz Devri serisinin çeşitli kısa filmlerinde yapımcı olarak yer alan Chris Wedge'in üstlendiği filmin senaryosu ise Tom J. Astle, Matt Ember, James V. Hart, William Joyce ve Daniel Shere’dan oluşan kalabalık bir ekibin elinden çıkma. Chris Wedge ve ekibinin sahibi oldukları Blue Sky Studios animasyon tarafından kurgulanan “Epic”, realizmin sınırlarını zorlarken, aksiyon ve macera görüntülerindeki detaylarla seyirciyi bir hayli doyuracağa benziyor.

Mary Katherine’in gözlerinden izleyeceğimiz “Epic”, 17 yaşındaki zeki, duygusal ve güçlü genç kızın kendini fantastik bir serüvenin tam ortasında bulmasıyla başlıyor. Ormanda yaşayan görünmez varlıkların olduğuna kimseyi inandıramayan babası Profesör Bomba’nın karşısında sabrını yitiren Mary Katherine herkesten uzaklaşıp çocukluğunun geçtiği evine kapanmıştır. Fakat kendini bir anda sihirli serüvenin başkenti Yaprak Adamlar’ın dünyasında bulan M.K. yeni bir bakış açısına sahip olmaya başlar. Eve dönüş yolunu bulmaya çalışan M.K. bu dünyadaki halinden çok daha inançlı olarak o dünyanın korunmasına yardım etmek zorunda kalır.

Sefiller ve Momma Mia filmlerinden hatırladığımız aktris Amanda Seyfried seslendirdiği M.K.karakteri için “güçlü, istediğini yapabilecek kararlılıkta olan,babasından haber alamayan ve bir daha asla babasıyla olamayacağını düşünen duygusal bir karakter. Fakat M.K.’in arka bahçesinde yaşadığı bu sihirli dünya yolculuğu ve orada yaşadıkları babasıyla ilgili bir çok düşüncesini değiştirecek ve babasına olan inancını arttıracak.” diyor.

The Hunger Games üçlemesinden tanıdığımız Josh Hutcherson Doğal Kahramanlar’da M.K. için çok önemli bir başka adam olan Nod’u seslendiriyor. Hovarda ve yakışıklı genç Nod, tüm kurallara karşı gelen ve bildiğini yapan bir adam. Ancak Yaprak Adamlar’la fikirleri uyuşmayınca ekipten ayrılıyor. M.K.’nın ekibe dahil olmasından sonra Nod, gerçek bir kahraman olmak için neler yapılması gerektiğini anlıyor. 

Ronin karakterine sesiyle hayat veren Colin Farrel, klasik bir İrlandalı, filmde Amerikan aksanı yapabilmek için bir hayli uğraşmış! Çekimler bittiğinde Farrel: “Film’in ismi Epic, doğası Epic hatta tecrübesi bile Epic! Filmin ismi çok doğru seçilmiş!” diyor. 

Ronin’in en büyük müttefiği ise Kraliçe Tara. Kraliçe Tara Beyoncé Knowles’ın sesiyle hayat buluyor. Çok güzel ve güçlü olan Tara sadece Yaprak Adamlar’ın Kraliçesi değil aynı zamanda da ormanın yaşam gücü! Tara ve Ronin’in aralarındaki flörtse çok keyifli. Ronin’e göre Tara Kraliçe’den çok daha fazlasını ifade ediyor. Tara da tehlikeye düştüğünde Ronin’in onu her zaman kurtaracağından emin. Tüm umutlar tükendiğinde Tara tüm ihtişamıyla bir anda ortada beliriyor..

Beyoncé Knowless da Colin Farrel’ın filmle ilgili yorumlarına katılıyor ve ekliyor: “Epic”; iyiyle kötünün, meleklerle şeytanların savaşını anlatan ve daha önce hiç tecrübe etmediğiniz detaylara dayanan bir film. Epic’deki herşey fazlasıyla büyük, aksiyon sahneleri, karakterler, olaylar herşey! Tara’da en çok sevdiğim şey, koruduğu insanlara inanılmaz bir örnek olması ve gençlere rol model olması” diyor.

Gelelim bu notlar ve fragman ışığında bizim ne dediğimize... Öncelikle belirtelim, oyuncu kadrosunun dediklerini sadece bilgi olarak alabiliyoruz... Zira maalesef altyazılı olarak animasyon izleme şansımız ısrarla elimizden alınıyor, saçma sapan dublajlara mahkum ediliyoruz... Sinemanın sürekli işlediği küçülüp başka dünyalara geçme formülü hayli tanıdık... Çok örnek sayabiliriz, hatta başka dünyalara geçme konusuna girersek Avatar bile diyebiliriz... Konu gayet klişe, fragmandan göründüğü kadarıyla işleyişinde ondan kalır yanı yok... Çocuklar için iyi bir seçenek olabilir ama büyükler için merak edilecek bir yanı yok...



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template