♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Aşkım Kapışmak’tan Sarsıcı Bir Hikâye: Terzi

Kişisel gelişim alanında Türkiye’nin en tanınmış isimlerinden biri olan Aşkım Kapışmak, Terzi’yle yine bir ilki başarıyor. Televizyonlarda mizahla harmanladığı şovlarıyla tanınan ve kişisel gelişim kitapları en çok satanlar listelerinden inmeyen Kapışmak, ilk romanı Terzi’de, belki de hiç tanık olmadığınız bir dünyanın kapılarını aralıyor. Sayfa6 Yayınları’ndan çıkan ve gerçek bir yaşamöyküsünden esinlenilerek yazılan Terzi, bir solukta okunacak, uzun süre unutulmayacak! 

Türkiye’nin en tanınmış iletişim uzmanlarından Aşkım Kapışmak, bir kez daha sıra dışı bir projeyle karşımızda. Televizyonlarda kadın erkek ilişkileri, beden dili ve kişisel gelişim alanında stand-up tadındaki şovlarıyla milyonları kendine hayran bırakan, kitapları “en çok satanlar” listelerinden inmeyen Kapışmak, ilk romanıyla da cesur bir adım atıyor, sıradan insanların sıra dışı hayatlarını, özenilen yaşamların perde arkasını, acıyı, aşkı ve cesareti sorguluyor. 

Bir Ege kasabasında doğan Cesur, orta halli bir ailenin çocuğudur, ancak dışarıdan bakıldığında “sıradan” görünen bu ev derin acıları da barındırmaktadır. Babasının ona yaşattıkları, Cesur’un küçük bedenine ve ruhuna fazlasıyla ağır gelmektedir. Terzi çırağı Cesur’un tek derdi babasıyla da sınırlı değildir üstelik. Otistik bir kardeş ve farklılığının bedelini canını yakarak ödetmek isteyen mahalle arkadaşlarıyla da başa çıkmak zorundadır. 

Tek çaresi, onu başka mücadelelerin beklediği bir dünyaya adım atmaktır. Cesur kaçar… Yolu İstanbul Cihangir’e ve sanat çevrelerine düşer. Bir yandan çalışır, bir yandan da gece kulüplerini ve eğlence hayatını keşfeder… İlk aşklar, ilk temaslar başta tebessüm yaratsa da aslen acıtmaktadır. Ama Cesur vazgeçmez. Hayat onu ismi gibi cesur davranmaya iter. Cesur, bir yandan hayatla, bir yandan da duygularıyla savaşmaktadır. Ama bu savaş sırasında umudunu ve tebessümünü hiç yitirmez. Sonunda kazanır. Mesleğinde hedefine ulaşmış, ekonomik güçlüklerini aşmış, kendini ve ağabeyini güvenli bir ortamda uzun yıllar rahatça yaşatabilecek kadar para kazanmıştır. 
Hayat gül bahçesine dönüşmeyecektir ama en dipten yukarı çıkmak, nefes almak, kendisini ve sevdiklerini kötülüklerden korumak mümkündür. Terzi, gülümser ve yoluna devam eder. 

Kim bu terzi? 
Terzi, size sorunlardan arındırılmış, sadece kahkahalarla dolu bir yaşam vaat etmiyor. Ancak en dipten yukarıya çıkmanın en imkânsız görünen koşullarda bile mümkün olduğunu gösteriyor. Acı ve tebessümün iki kardeş duygu olduğunu ve bu duygulardan sadece birinin hayatımızı kaplayamayacağını anlatıyor. 
Terzi, özenilen hayatların altını kazıp en sıradan sanılan şeylerin barındırdıklarını sorguluyor, sıradan hatta en şanssız görünenlerin bile imkânsızı başarabileceğini anlatıyor. 

Aşkım Kapışmak’ın gerçek bir yaşam hikâyesinden yola çıkarak yazdığı Terzi, bir solukta okunacak ama uzun süre akıldan çıkmayacak romanlardan biri. Terzi, Sayfa6 Yayınları’ndan çıktı. 

Bedenime ilk babam dokundu…
“Gel oğlum yanıma…
Kimseye söylemeyeceksin bu oyunu, tamam mı oğlum…”
Dünyaya geldiğinde bomboş bir tuvaldir insan. Etrafındaki herkes alır eline 
fırçayı bir renk katar, bir resim yapar üzerine. Biten resim sensindir, 
seni anlatır. Seni o fırçalardan çıkanlar var eder. Bazen istemezsin, 
bazılarını silersin ellerinle, yenisini çizer boyarsın. Bazılarını silecek malzemen yoktur, onlar hep bir iz olarak kalır. Babamın üzerime yaptığı resmi silmeyi başaramadım, daha beterini yaptım: 
Silmeye çalıştıkça anlamsız bir karanlık çıkardım ortaya.

Bu kitabı okumayı bitirdikten sonra unutacaksınız beni, hayatınıza dönüp kaybolacaksınız, çünkü bizim gibiler sessizdir, kimseye anlatamazlar. Onlarsa kimse görmesin diye kuytuda hallederler işlerini. 
Sessiz çığlıklarımız sarar dünyayı ama kimse duymaz sessizliğimizi.

Kişisel gelişim kitapları ile tanıdığımız Aşkım Kapışmak bu kez sürükleyici  ve çarpıcı bir romanla çıkıyor karşımıza.


Share this:

1 yorum :

  1. Gerçekten çok etkileyici ve sarsıcı bir roman üstelik gerçek bir hikaye.Okunması ve ders alınması gereken romanlardan biri.

    YanıtlaSil

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template