♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Onun işi sıradan günlere renk katmak! : Olga

Olga'nın maceraları iki eğlenceli öyküyle başlıyor. Çocuklar bu küçük kahramanı çok sevecek. Olga bu, herkesi her an her yerde şaşırtabilir!

Olga iki çocuklu bir ailenin küçük kızı. Esther adında bir ablası var. Ondan birkaç yaş büyük. Bir pazar sabahı ailece evdeler. Bildiğiniz tatil günü işte. Az didişme, biraz can sıkıntısı, biraz oyun, biraz okul hazırlığıyla geçecek… zannettiyseniz yanıldınız! Olga hiç durur mu, aklına gelenleri bir bir uyguluyor, bu sıradan günü kendince renklendirmeye çalışıyor!
Kitapta yer alan ikinci öyküde Olga’yla ailesi kar tatiline gidiyor. Kayak yapacaklar. Ama tatil daha başından sarpa sarıyor. Eziyetli bir yolculuğun ardından vardıkları kayak merkezinde Olga’yı hiç ummadığı maceralar bekliyor. Ee, Olga’ya göre hayat dediğin maceralı, eğlenceli olmalı zaten!

Eğrisiyle doğrusuyla bıcır bıcır bir kahramanla tanışmaya hazır mısınız? İlkokula giden Olga, ablasıyla, ailesiyle, arkadaşlarıyla maceralar yaşıyor, oyunlar oynayarak sıradan günlerine renk katmaya çalışıyor. Kimi zaman yanlış anlaşılmaktan, kimi zaman haksız yere ceza almaktan yakınan bu küçük kıza bazen gülecek, bazen kızacak, bazen yardım etmek isteyecek ama her koşulda onunla iyi vakit geçireceksiniz. Dizinin her kitabında iki öyküsünü okuyacağınız Olga, gönlünüzü fethetmeye aday! 

Geneviève Brisac kimdir?
Paris, Fransa doğumlu Geneviève Brisac, Ecole Normale’in edebiyat bölümünden mezun oldu. Çocuk kitaplarının yanı sıra yetişkinler için de roman, öykü ve denemeler yazıyor. Brisac’ın ayrıca bir tiyatro piyesi bulunuyor. l’école des loisirs adlı yayınevinde çocuk ve gençlik kitapları editörlüğü yapan Brisac, birçok genç romancının tanınmasında rol oynadı. 1996 yılında Week-end de chasse à la mère adlı romanıyla Prix Femina ödülü alan yazar, bu romanının senaryolaştırılmasında da rol alıyor.

”Olga”
Teknik Özellikler:
Yazan: Geneviève Brisac
Resimleyen: Michel Gay
Fransızcadan Çeviren: Ece Nahum
Yayınevi: Hayykitap - 206
Kategori: Yaşasın Çocuklar - 41
Sayfa sayısı: 96
Birinci baskı: Şubat 2012
Fiyatı: 9 TL
Ebat: 13x19,5
ISBN: 978-605-5181-13-0


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template