♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Jack the Giant Slayer

Bryan Singer’ın masal anlatmaya soyunduğu filmi “Jack the Giant Slayer”dan yeni fragman yayınlandı.

Klasikleşmiş öykülerin modernleştirilmiş versiyonu, tıkanan edebiyatçıların göndermelerin ucunu bucağını kaçırıp mevcut öykü ve gerçekleri değiştirerek aslında böyle oldu demelerinin yeni tarzı. Bir nevi şehir efsanesi anlatımı, edebiyatta kendine yeni bir raf açmış, sinemada da Shrek’le başlayan bir dizi beğenilen örnek doğurmuştu. Bu kez yaratıcılar “Shrek Forever After”ın senaristi Darren Lemke ve vasati gişe filmlerinin yönetmeni David Dobkin... Akıllarına gelen öykünün senaryolaşma safhasında Lemke’ye, Dan Studney ve “The Usual Suspects”le tanıdığımız Christopher McQuarrie eklenmiş. Üçlünün kotardıkları senaryo açıklanan konuya bakılırsa tam bir ailecek izlenecek gişe canavarı gibi görünüyor.

Devler ve insanlar barış içinde yaşarken, insanların prensesinin kaçırılması bu durumu bozar. Elbette bir kurtarıcı gerekir... Genç bir çiftçi bu görevi üstlenir... Benzerini defalarca izlediğimiz klişe bir öykü için onca ismin biraraya gelmiş olması hayli tuhaf görünüyor. Özellikle yönetmen koltuğunda Bryan Singer’ın neden oturduğuna bir anlam vermek zor.

Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Stanley Tucci, Ian McShane, Bill Nighy ve Ewan McGregor’un kadrosunda yer aldığı film daha yapım aşamasında iki değişime uğramıştı. Önce 22 Mart 2012 olarak açıklanan vizyon tarihi 1 Mart 2013’e ertelendi. Daha sonra adı “Jack The Giant Killer”dan “Jack The Giant Slayer”a evrildi. Şüphesiz bu iki değişim filmin herkese kucak açmaya çalışan “Karayip Korsanları” tarzı bir eğlenceliğe öykündüğünü gösteriyor. Singer’ın X-Men sonrası yaşadığı düşüş, başka bir deyişe cepten yeme halinin daha ne kadar süreceğini merak etmeden duramıyor insan... Fragmanı izleyince de bu durum değişmiyor... Tamam ilgi çekici bir seyirlik, anlaşılan keyifle izleyeceğiz ama yönetmenlik namına ne olduğu şimdilik muamma...



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template