♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kerem Topuz’a Avustralya’dan ‘Doğaçlama Sinema’ Ödülü!

Türkiye’nin tamamı doğaçlama olarak ve DSLR fotoğraf makinesiyle çekilen ilk uzun metraj filmi olan, Kerem Topuz’un ‘Film’ isimli filmi, Improvised Film Festival 2012’de “En İyi Doğaçlama” (Best Spontaneous Moment) ödülünü kazandı. Avustralya’da, 30 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivalde ödüller, 7 Temmuz akşamı başkent Canberra’da bulunan, The Street Theatre’da yapılan ödül töreniyle sahiplerine verildi.
Dünya çapından, sadece ‘doğaçlama’ çekilen kısa ve uzun metrajlı filmlerin yarıştığı festivalde ödüle layık bulunan Film, böylelikle; henüz yeni bir kavram ve giderek yükselen bir değer olan ‘doğaçlama sinema’  alanında da dünya çapında öncü olduğunu ispatlamış oldu. Türk sineması adına gurur verici olan bu başarı, ülke sinemamızın son yıllarda uluslar arası ölçekte geldiği noktayı göstermesi açısından da oldukça umut verici…

Yönetmenliğini Kerem Topuz’un yaptığı, başrollerinde genç oyuncular İlker Savaşkurt, Özgür Emre Yıldırım, Cumali Karakaya ve Öznur Kula’nın yer aldığı, tamamı tek plan sahnelerden oluşan ve subjektif bakış açısıyla çekilen Film, geçtiğimiz yıl Atlanta Underground Film Festivali’nde gösterilmiş ve “En İyi Yabancı Film” seçilmişti. Böylelikle Türkiye’nin ilk ‘underground’ filmi unvanını alarak, 13 Nisan’da Türkiye’de vizyona çıkmıştı. Ancak eleştirmenlerden aldığı övgü dolu yorumlara rağmen gişede umduğunu bulamamıştı.



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template