♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

NTSF:SD:SUV : Polisiyelerle Dalga


Bir dönem ZAZ ekibinin tekelinde olan filmlerle dalga geçme işi son yıllarda Scary Movie ile yeniden gündeme gelince, kaçınılmaz olarak yansımaları ekrana da düştü. Malumunuz polisiye dizi denince akla gelen hiç kuşkusuz “CSI”… Bizde de kanıt peşinde adıyla oynayan dizinin beklenenden fazla ilgi görmesi, benzerlerinin doğmasını sağladı. CSI serisi şubeleşti, genel polisiyelerden birim polisiyelerine geçildi. Bunun getirdiği bol kısaltma olunca, daha ismiyle dalga geçmeye başlayan bir dizi var karşımızda.

Cartoon Network kanalında yayınlanan ve kısa süresine rağmen beğeniyle izlenen, kısa sürede fanlar edinen dizinin açılımı, National Terrorism Strike Force: San Diego. Kanaldaki ilk yayını 21 Temmuz olan dizinin süresi de alıştığımızdan kısa. Sadece 15 dakika. Bu kadar kısa sürede ne anlatıyorlar diye düşünüyorsanız hemen belirtelim, bildiğiniz tüm polisiye klişeleriyle dalga geçiyor, yer yer bunları ters yüz ediyorlar. Aslında çoğul konuşmaya da gerek yok. Dizinin yaratıcısı aynı zamanda başrolde yer alan Paul Scheer… 1993’te Conan O’Brian’ın şovunda yer alarak başladığı kariyeri boyunca sürekli tv şovlarında görünen ve bu fırsatı dizi ve filmlerde rol kaparak değerlendiren Scheer, fiziki görüntüsünün etkisini de iyi kullanan bir komedyen olarak sivrilmeyi başarmış bir isim. Yazarlık yeteneğini de iyi kullanan 1976 doğumlu Scheer, bulduğu madeni iyi işleyerek doğru bir iş çıkartıyor.

Sözde San Diego’da Terörü Önleme biriminde çalışan ekibi izliyoruz ama hepsi birbirinden salak. Öyle ki, salaklık konusunda birbirlerine sınıf atlatıyorlar neredeyse. Beklendiği gibi sonunda herşeyi de çözüyorlar tabii… Çıplak silah serisinin sakar dedektifinden bir ekip dolusu olduğunu düşünün yeterli.

Bulduğu iyi fikri doğru kullanan Scheer’in en iyi tercihi dizinin kısa süresi. Ne kadar kısa o kadar iyi, zira birkaç espri olayın özünü anlamamıza yeterince yardımcı oluyor zaten. Daha uzun sürede anlatılsa suyu çıkacak olan komedi de böylece tadında kalıyor. İzleyici yormuyor ve keyfe davet ediyor. Kısa süresi sizi yanıltmasın bu arada, ucuz bir prodiksüyon yok karşımızda. Gayet profesyonel bir yapım var.

Oyuncu kadrosuna gelince… Scheer’in sıklıkla birlikte çalıştığı oyunculardan oluşması, kısa süreli bir dizi için zaten biçilmiş kaftan. TV şovlarıyla yüzlerini tanıtan kadroda tecrübe abidesi Kate Mulgrew ve sinema yıldızı Rebecca Romijn gibi ikiz kozu da mevcut. Star Trek serisinin tek kadın kaptanı Kathryn olarak izlediğimiz Mulgrew ekibinin yönetisini oynarken, Romijn’i de X-Men’in değişen mavisi Mystique olarak tanımıştık.

Giderek yükselen reytingleriyle başarısını pekiştiren dizi on gün sonra ilk sezonunun finalini yapmaya hazırlanıyor. İkinci sezonunun geleceğine dair herhangi bir şüphe yok. Polisiye dizi tutkunuysanız gülmeye hazır olun…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template