♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Özay Fecht'ten Ağustosta hafta sonu "Kamera Önü Oyunculuk" Workshopları

Oyuncu ve Oyuncu Koçu Özay Fecht, Kamera Önü Oyunculuk Workshoplarına devam ediyor. Kadıköy'de kendi stüdyosunda gerçekleştireceği Workshop 6-7 / 13-14 /  20-21 / 27-28 Ağustos tarihlerinde Saat 11-15 arasında... Ayrıntılı bilgi için fechtoz@aol.com adresinden bilgi alınabilir...


Özay Fecht Kimdir?

1953 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Özay Fecht, 1971'de Berlin'e yerleşti. Berlin'de 3 yıllık pandomim eğitimi alan Fecht, meslek olarak oyunculuğu seçti.

Almanca, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca bilen Özay Fecth, oyunculuk hayatı süresince 50'ye yakın sinema ve televizyon filminde rol aldı.

2006 yılında Schauspiel Leipzig Tiyatrosu'nda sergilenen Wildfrem'de misafir sanatçı olarak bulundu.

New York'ta yaşadığı iki yıl boyunca Actors Studio'dan ve Tom Cruise, Nicole Kidman, Jennifer Lopez gibi starlara da koçluk yapan Susan Batson'dan "Kamera Karşısında Oyunculuk" üzerine eğitim aldı.

Tevfik Başer'in yönetmenliğini yaptığı "40 m2 Almanya" filmindeki başrolü ile Almanya'nın Oscar'ı olan Bundesfilmpreis En iyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Erden Kıral'ın yönettiği Mavi Sürgün filmindeki rolü ile de Sinema Yazarları Derneği tarafından verilen En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Oyunculukla beraber kısa filme de gönül veren Özay Fecht bu konudaki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini yaptığı ve başrolünü oynadığı The Button'u çektikten sonra son olarak "The Touch" adlı kısa filmini de tamamladı.

2007'de İstanbul'a yerleşen ve "Kamera Karşısında Oyunculuk" dersleri vermeye devam eden Oyuncu Koçu Özay Fecht'ten eğitim alanların arasında Tuğba Büyüküstün, Uğur Aslan, Kıvanç Kasabalı, Fahriye Evcen, Burhan Öcal, Gökhan Tepe, Bergüzar Korel, Tolgahan Sayışman ve Sema Öztürk gibi tanınmış isimler var.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template