♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

30 Yıldan 20 Yönetmen Fotoğraf Sergisi Atlas Pasajı'nda



İstanbul Film Festivali’nin 30. yılı vesilesiyle bu yıl arşiv niteliği taşıyan özel bir kitap yayımlanacak. 2 Nisan Cumartesi gününden itibaren satışta olacak “30: İstanbul Film Festivali’nin 30 Yılından 20 Yönetmen” adlı kitapta, festivalin kişisel tarihimizde oynadığı rol, festivalle büyümüş, sinemayı bu festival sayesinde keşfetmiş 20 yönetmenin gözünden anlatılıyor. Kitapta, bu 20 yönetmenin, fotoğrafçı Muhsin Akgün tarafından Beyoğlu’ndaki Emek, Atlas, Beyoğlu, Sinepop ve Yeşilçam sinemalarında çekilen özel fotoğrafları da yer alıyor. Muhsin Akgün tarafından çekilen yönetmen fotoğrafları ayrıca, festival sonuna kadar Atlas Pasajı’nın girişinde sergilenecek. 



Muhsin Akgün’ün özel olarak fotoğraflarını çektiği yönetmenler: Zeki Demirkubuz, Yeşim Ustaoğlu, Pelin Esmer, Durul ve Yağmur Taylan, Çağan Irmak, Uğur Yücel, Ümit Ünal, Handan İpekçi, Kazım Öz, Aslı Özge, Mahmut Fazıl Coşkun, Tayfun Pirselimoğlu, Seyfi Teoman, Reis Çelik, Derviş Zaim, Reha Erdem, Serdar Akar, Hüseyin Karabey, Semih Kaplanoğlu ve Nuri Bilge Ceylan.


Halen Radikal gazetesi Hayat, Kitap ve İki eklerinde fotoğraf editörlüğü yapan Muhsin Akgün, profesyonel fotoğrafçılığa 1995’te başladı. Ağırlıklı olarak portre ve performans fotoğrafları çeken Akgün’ün “Söz ve Müzik: İstanbul” isimli, 1999-2010 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen konser performans fotoğraflarından oluşan fotoğraf kitabı Ekim 2010’ da yayımlandı. 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template