♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kösem Sultan Sinemalife’ın kapağında


Türkiye’nin İlk Online Sinema Dergisi Sinemalife, Ekim ayında her zaman olduğu gibi birbirinden seçkin dosyalarıyla nitelikli okumalar sunmaya devam ediyor. Dergi, bu ay geçmişe ışık tutacak olan “Mahpeyker: Kösem Sultan”ı kapağına taşıdı. Osmanlı’yı neredeyse avucunun içine alan bir kadın olan Kösem Sultan’ı enine boyuna sayfalarına taşıyan Sinemalife, ayrıca Bosna’daki savaşa farklı pencereden bakan Özlem Akovalıgil’in kemarasından “Kakosi?” üzerine yapılmış keyifli bir söyleşi de yer alıyor. .

Bu önemli söyleşi haberinin yanında, dünden bugüne İtalyan Sineması’da masaya yatırılıyor dergide. Siyasal ve toplumsal değişimi ortaya koyan bir dinamik olarak dünya sinemasında genişçe bir yer bulan İtalyan Sineması’nın önemli yapımları Sinemalife’ın bu sayısında yerini alıyor. Bisiklet Hırsızları ile başlayan yazı dizisinin birinci bölümünde İtalyan Sineması’na mührünü vuran Federico Fellini’ye de ayrı bir parantez açılıyor.

Sinemalife’ın zoom sayfalarının bu ayki konukları ise, dünya sinemasının özel kadını olan Julia Roberts, geçtiğimiz ay aramızdan ayrılan Tony Curtis ve büyük suçlar, entelektüel mevzuların yönetmeni David Fincher Öte yandan ‘Ne Varsa Eskilerde’ ve animasyon severler içinde ‘Düş Perdesi’ başlıklı köşeleri de bu ayda takip edebilecek. Masal Perdesi, To Be Continued, Kült Diye, Kayıp Bakışlar, Sinema Terapi köşeleri ile de sinemaya farklı bir pencereden bakacaksınız. Vizyondakiler, sanal kadraj, beyazperdeden haberler, pek yakında girecek filmlerin de yer aldığı Ekim sayısında yeni çıkan DVD'ler ile gösterimdeki filmlerin eleştiri yorumlarını da bulmanız mümkün. DVD ödüllü yarışma sayfasında okuyucuyu sürprizlerin beklediği www.sinemalife.com her zaman olduğu gibi önünüzdeki ekranda.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template