♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yeşil Dev üzerine izleme notları


Ang Lee’nin kendi vizyonundan yansıtarak 2003’de Hulk’a vücut buldurduğu film kimselere yar olamamış, herkesin bir eksiklik duymasını getirmişti beraberinde. Eric Bana ve Jennifer Connelly’nin başrollerini paylaştığı film belli bir süre yok sayılmış, yeniden içe sinen bir çevrim üzerinde yapımcılar kafa patlatmaya başlamıştı. Üstelik artık teknoloji iyice gelişmiş Hulk’u şöyle anlı şanlı gösterme fırsatı daha da büyümüştü.

Geliyor, geldi, çekimleri başladı haberleri arasında ilk sevindirici haber başrolde Edward Norton’un olmasıydı ki, kadronun diğer isimlerinin de ondan aşağı kalır yanının olmaması herkesi iyice umutlandırdı. Liv Tyler, Tim Roth ve William Hurt’in varlıklarının kattığı heyecana tek engel senarist en çok da yönetmen olmuştu. Taşıyıcı 2 filminin yönetmeni üçüncü filminde Hulk’u resmedecekti. Louis Leterrier herkesin kafasında soru işareti olarak bir kenarda duruyordu.

Bu girişten sonra 2008 yapımı Hulk’a dair izleme notlarına bırakalım sözü…

İlk filmin mirasını kullanıyor gibi görünse de, kendi geçmişini yaratması ile neredeyse yok sayıyor. Ki John Woo çevriminin birçok kesimce beğenilmemesinin özellikle yapımcıların bir türlü içine sinmemesinin bunda payı çok büyük.

Hulk’un anlı şanlı yeşil dev olarak göründüğü sahnenin ustalıkla parlatılması işte sinema bu dedirtecek cinsten. İlk çevrimde alınamayan tat bu kez biraz bekletse de verilmiş. Görsel anlamda da bir tatmin söz konusu elbette…

Yeşil Dev’imizin duygusuyla daha fazla uğraşılıyor. Bruce’un sevgilisiyle olan ilişkisine bolca zoom yapılması da hayli keyiflendirici detay olarak kalmış.

Aksiyon konusunda ise ilk filmin aksine neredeyse hiç korkak alıştırılmamış eller. Nefis sahnelerle kullanılıyor tüm aksiyon anları.

Daha detaycı ve daha derli toplu durarak karakterleri de net oturtuyor. Kolayca vücut buldurup, gerçekleşmelerini sağlıyor.

Yeni eklenen karakterin de Rus köklerinden transfer edilmesi biraz basit bit seçim olmuş. Ama yine de filmin ana eksenine pek zarar vermiyor.

Notlardan çıkan sonuç ise herkesi memnun eden başarılı bir uyarlama… Darısı diğer başarısız uyarlamaların başına…


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template