♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

KARA ŞÖVALYE 25 Temmuz’da sinemalarda!


Hit aksiyon filmi “Batman Begins/Batman Başlıyor”un devamı olan “The Dark Knight/Kara Şövalye” yönetmen Christopher Nolan ile Batman/Bruce Wayne rollerini bir kez daha üstlenen sinema yıldızı Christian Bale’i tekrar bir araya getiriyor.
Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini dehşete boğup, Kara Şövalye’yi kahramanlıkla adalet suçlusu arasındaki ince çizgiye sürükleyen suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.
Filmin baş kötü adamı Joker’ı Oscar adayı aktör Heath Ledger (“Brokeback Mountain”), Bölge Savcısı Harvey Dent’i Aaron Eckhart, Rachel Dawes rolünü ise Maggie Gyllenhaal canlandırıyor. “Batman Begins/Batman Başlıyor”daki rollerini bu filme taşıyan oyuncular ise şöyle: Teğmen Jim Gordon’ı canlandıran Gary Oldman; Alfred’i canlandıran Oscar ödüllü aktör Michael Caine (“The Cider House Rules”); ve Lucius Fox rolündeki Oscar ödüllü aktör Morgan Freeman (“Million Dollar Baby/Milyon Dolarlık Bebek”).
Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures işbirliğiyle, bir Syncopy Production yapımı olan Christopher Nolan filmi “The Dark Knight/Kara Şövalye”yi sunar. Nolan’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu Jonathan Nolan ve Christopher Nolan, hikayesi ise David S. Goyer ve Christopher Nolan’ın imzasını taşıyor. Charles Roven, Emma Thomas ve Christopher Nolan’ın yapımcılığını, Kevin De La Noy, Benjamin Melniker ve Michael Uslan’ın yönetici yapımcılığını gerçekleştirdiği “The Dark Knight/Kara Şövalye”nin karakterleri DC Comics tarafından yayımlanan çizgi romana dayanıyor. Batman karakterinin yaratıcı ise Bob Kane.
Filmin kamera arkası yaratıcı ekibini oluşturan isimler şöyle: İki kez Oscar adayı görüntü yönetmeni Wally Pfister (“The Prestige”, “Batman Begins/Batman Başlıyor”), Oscar adayı yapım tasarımcısı Nathan Crowley (“The Prestige”), Oscar adayı kurgu ustası Lee Smith (“Master and Commander: The Far Side of the World/Dünyanın Uzak Ucu”) ve Oscar ödüllü kostüm tasarımcısı Lindy Hemming (“Topsy-Turvy”). “The Dark Knight/Kara Şövalye”nin müziği birçok kez Oscar adayı olup, bir kez de kazanmış olan Hans Zimmer (“The Lion King/Aslan Kral”, “Gladiator/Gladyatör”) ile “Batman Begins/Batman Başlıyor”un da müziğini yapmış olan yedi kez Oscar adayı James Newton Howard’ın (“Michael Clayton”, “The Fugitive/Kaçak”) imzasını taşıyor.
Tim Burton’un yönetmenliğinde 1989’da atılan ilk adımdan bugüne gelen altıncı Batman filmi olma özelliği taşıyan Kara Şovalye ile mini Batman tarihine bakmakta fayda var.
İlk Batman filmi nefis bir pazarlama ile sunularak gişede başarılı olmasının yanısıra, Tim Burton’un yarattığı atmosfer ile çok konuşulmuştu. Kostümü giyen Michael Keaton’du. Ama enfes bir Jocker performansı Jack Nicholson’da filmin en önemli ismiydi.
İlk filmin başarısı üzerine 1992’de Burton seriye devam etti. Bu kez beyazpededeki en seksi karakter de bonusuydu. Michelle Pfefifer’in zihinlere kazınan o muhteşem Catwoman’ı ile film unutulmazlar arasına girmişti. Ama bu kez garip yan karakterler mevcuttu. Danny DeVito’nun hayat verdiği Penguen başta olmak üzere biraz daha dağınık hikaye ilk filmin çıtasının altında bir seyirzevki sundu.
1995’te üçüncü filmin kamera arkasında Joel Schumacher’in oturacağını duyan herkesi şok eden “Batman Forever” yıldız oyuncu kadrosu ile gösterime girse de tam anlamıyla bir fiyasko oldu. İlk iki filmin ruhu ile alakasız bir filmle karşılaşan fanatikler için çile zamanlarıda böylece başlamış oldu. Kostüm Val Kilmer’a yakışmıştı belki ama, kalabalık oyuncu kadrosu ve Robin karakterinin eklenmesiyle tamamen popcorn bir film olan üçüncü Batman filmi adındaki sonsuza dek tanımlamasını unutmak fiiline eklemiş de oldu.
1997’de son bir deneme yapan Joel Schumacher, ikinci kez berbat bir filme imza atmayı başardı. Fanatiklerin kaygıları gerçek çıktı ve sinema dünyası “meme ucu belirgin kostümlü” bir süper kahraman kazandı!! George Clooney’nin giydiği berbat kostüm elbetteki filmin kötü olması ile birlikte sonsuza kadar unutulan bir “Batman & Robin” olarak kaldı.
Christian Bale’in kostümü giydiği, ilk filme yakın bir atmosferin yakalandığı “Batman Begins” 2005’te çıkageldiğinde herkese derin bir oh çektirdi. İyi oyuncu kadrosu ile yapılan sağlam bir film yapan Christopher Nolan’ın hala o koltukta oturmasına en çok sevinen kuşkusuz serinin hayranları ama herkesin dilindeki sözcük aynı “Batman hakettiği yeri buldu”….

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template