♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

The Ugly Duckling and Me! : Sürprizli Eğlencelik


Shrek’le başlayan birbirine zıt karakterli, anlaşamayan farklı türde iki hayvanın zoraki yolculuğu Buz Devri filminde de denendikten sonra artık iyice klişe olmaya başladı. Animasyonların son dönemde sürekli yol filmine dönüşmesi farklı şirketlerin rekabeti ile bir anda fazlaca örnekle karşılaşmamızı doğurdu.

Çirkin Ördek Yavrusu ile Farecik’te bu formül üzerinden gidiyor. Farecik karakterini neredeyse yeniden yaratan Okan Bayülgen seslendirmede o kadar başarılı ki, o olmasa çok zayıf bir film olacağı kesin. Bayülgen ne kadar başarılı ise Keremcem de bir o kadar berbat. Kendi dizilerine dublaj yapılırken bu kararı kim almış garip.

Teknik olarak oldukça başarısız çizimler mevcut. Tilki örneğin neredeyse kartondan… Tabii işin ucunda Avrupa’nın teknik imkanları olunca bu sonuçta gayet doğal.

Avrupa’nın iyi işler çıkartan animecisi Michael Hegner ve ekibi elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmış. 2000 yılında “Help me I’m fish” ile ses getiren ekip, 2006 yılında Danimarka ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkede ses getiren çizgi dizinin başarısı üzerine zaten varolan konuyu filme dönüştürmüşler. Hans Christian Andersen’in masallarından faydalanmak özellikle Avrupalı animecilerin vazgeçilmezlerinden biri zaten. Güzellik-çirkinlik konusunu işleyen bu masalında yeterli ilgi gördüğü kaçınılmaz gerçeklerden.

Biraz daha küçük yaş kitlesini hedef alan, büyüklerin ayrıntılara kafayı takacağı bir komedi çıkmış ortaya. Özellikle son yılların en popüler olaylarından sürpriz finali filmde görmek hoş bir ayrıntı… Ama o finalin sonrasında çok klişe bir nokta koyması da o kadar kötü.

Ailecek izlerken ayrıntılara kafanızı takmazsanız eğlendiren bir öykü…


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template