♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Gazeteci-akademisyen Ercan Çitlioğlu’nun yazdığı “Suriye Dosyası” Destek Yayınları’ndan çıktı


Demokratik bir hak arayışı olarak başlayan ya da bu yönde bir algı yaratılmasına çalışılan Suriye krizi, on yılı aşkın bir süreyi geride bırakmış olmasına karşın her geçen gün devletler ve devletler dışı yeni aktörlerin değişik amaçlarla katılımı, aralarındaki rekabet, çatışma, yenilenen ve bozulan ittifaklar, farklı ve çatışan gelecek tasarımları ile giderek karmaşıklaşarak günümüze ulaşmış bulunuyor.

Gazeteci ve akademisyen Ercan Çitlioğlu, Suriye’de süregelen dinamik ve değişken sürecin yarattığı belirsizliklere karşın,  günümüz ve gelecekte bu konuya ilgi duyanların yararlanabilecekleri referans bir kaynak oluşturmak istediğini belirtirken, ülkemizi gerek ulusal güvenliğimiz gerekse alınan göçler nedeniyle sosyoekonomik, sosyokültürel ve sosyopolitik açılardan doğrudan ilgilendiren bu konu hakkında tarihe bir not düşmek istediğini ifade ediyor.

Geleceği öngörebilmenin ancak geçmişin ayrıntıları ile bilinmesiyle mümkün olabileceğinin  altını çizen Çitlioğlu, Suriye krizini başlangıcından Kasım 2021’e kadar olan dönemi ayrıntılandırdığı çalışmasında, Türkiye’nin ulusal güvenliğini doğrudan ve yaşamsal düzeyde ilgilendiren Suriye krizini tüm detaylarıyla gözler önüne seriyor.

Gazeteci- akademisyen Ercan Çitlioğlu’nun yazdığı  “Suriye Dosyası” Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:
“GELECEĞİ ÖNGÖREBİLMEK ANCAK GEÇMİŞİN AYRINTILARINI BİLMEKLE MÜMKÜNDÜR.”

Suriye’de çatışmalar sonlanmamakla birlikte Esad rejiminin içsavaşı askeri anlamda kazandığı, 2024 yılı itibariyle ülkenin yaklaşık üçte ikisini kontrol altına aldığı, dikkatini öncelikle İdlib ve SDG/PYD denetimindeki Fırat’ın doğusuna yoğunlaştırmaya başladığı günümüzde, çeşitli nedenlerle ertelenen başkaca sorunlar yüzeye yansımaya başlamış bulunmaktadır.

Suriye’de sahadaki doğrudan aktör devletler (Rusya, Türkiye, İran, ABD) arasında var olan öncelik, amaç ve vizyon farklılıkları ortak bir paydada buluşulmasını zorlaştırmakta, Suriye’nin yeniden yapılandırılması ve geleceğinin şekillendirilmesine yönelik ciddi görüş farklılıkları ile rekabet, yeni anlaşmazlıklar yaratmaya aday görünmektedir.

Sınırlarımıza bitişik bir coğrafyada süregelen ve Türkiye’mizi gerek ulusal güvenliğimiz gerekse alınan göçler nedeniyle sosyoekonomik, sosyokültürel ve sosyopolitik açılardan doğrudan ilgilendiren bu konu hakkında istedik ki bir bilgi penceresi açılsın.

Okurlara sunulan ve Suriye krizini başlangıcından itibaren ayrıntılandıran çalışma, her ne şekilde sonlanırsa sonlansın, yaşanan ve yaşanması süregelen bir döneme ışık tutmak için tasarlandı.

Yazar Hakkında:
1943 yılında Dörtyol’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Gazetecilik ve İşletme İktisadı enstitülerini bitirdi. İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi görerek Proficiency derecesini aldı. 1967-1985 yılları arasında Turizm ve Tanıtma Bakanlığı ile Başbakanlık’ta; Londra Büyükelçiliği basın müşaviri ve Basın Yayın ve Enformasyon genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı’na sivil görevli olarak katılan Çitlioğlu Gazi unvanıyla ödüllendirildi. Başkent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde uzman-danışman olarak görev yapan Çitlioğlu halen Yakın Doğu Üniversitesi - Yakın Doğu Enstitüsü’nde danışman olarak görevine devam ediyor. 

Suriye Dosyası / Ercan Çitlioğlu
Türü: Araştırma
Yayınevi: Destek Yayınları
Sayfa Sayısı: 280
Fiyatı: 260 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template