♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Burhan Sönmez’den Yeni Roman: Franz K. Âşıkları


İletişim Yayınları 8 Mart’ta dağıtıma çıkacak kitaplarını duyurdu. Duyurunun müjdesi de yeni Burhan Sönmez romanı oldu. Paris-İstanbul-Batı Berlin haritasında geçen bir edebi gerilim ve aşk romanı olarak tanımlanan “Franz K. Âşıkları”nı merak ve heyecanla bekliyor, pası da bültene atıyorum.

Burhan Sönmez’in Franz K. Âşıkları adlı romanı İletişim Yayınları tarafından yayımlanıyor. Sönmez, bu romanında Soğuk Savaş döneminde yaşanan ve ülkeler arasında gidip gelen sürükleyici ve gerilim dolu bir aşk hikâyesi anlatıyor…

Ferdy Kaplan, Nazi taraftarı olan Alman annesi ile Türk babasının İkinci Dünya Savaşı sırasında Berlin’de ölmelerinin ardından, çocuk yaşında İstanbul’a, dedesiyle ninesinin yanına gönderilir. 1968’de her yer gençlik ayaklanmalarıyla sarsılmaya başladığında öğrenci dergilerinde hararetli tartışmalar yaşanmaktadır.

“Bazı gelenekler saygındır. Eskiden, bir idam mahkûmu asılırken ipi koparsa, hayat ona gülmüş sayılırdı. Bu yüzden affedilirdi. Ben bu geleneğe bağlıyım.”

Eski Nazi suçlularını cezalandıran gizli bir direniş grubundaki gençler, ölmüş yazarları da savunmanın ve onların intikamını almanın değerine inanmaktadır. Kadim çağlar, gelenekler, ihanetler… Franz K. Âşıkları, Burhan Sönmez’in kaleminden, Avrupa’nın Doğu ve Batı olarak ikiye bölündüğü Soğuk Savaş zamanında, Paris-İstanbul-Batı Berlin haritasında geçen bir edebi gerilim ve aşk romanı.

Franz K. Âşıkları / Burhan Sönmez
İletişim Yayınları, Türkçe Edebiyat, Mart 2024
107 Sayfa, 120 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template