♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sandra Dieckmann’ın yazıp resimlediği “Yaprak” hep kitap’tan raflarda


Ormanda yaşayan hayvanların hiçbirine benzemeyen ve kimsenin tanımadığı bu yaratık, her gün çeşit çeşit yaprak toplamaya başladı. Ormandaki hayvanlar ona “Yaprak” adını verdiler. Bir gün tüm cesaretlerini toplayıp, yalnız ve biraz da kaybolmuş görünen bu yaratığın hikâyesini dinlemeye karar verdiler. Yaprak kayıp ve aidiyet kavramlarını sorgularken, ötekileştirip görmezden geldiklerimizi bize görünür kılıyor. Sandra Dieckmann’ın yazıp resimlediği Yaprak G. Gülce Karagöz çevirisiyle raflarda.

“Onu ilk olarak karga gördü. Karanlık dalgaların üzerinde kıyıya doğru sürüklenen tuhaf, beyaz bir yaratık.” 

Bir kutup ayısı vahşi ormanın kıyısına vurduğunda, öteki hayvanlar ondan korkup kaçınır. Sonra bir gün, onun inanılmaz bir şeye kalkışmasına tanık olurlar.

“Dieckmann, günümüzün en zorlu konularını şaşırtıcı derecede basit bir hikâyede harmanlayarak güzelce işliyor.” - Kirkus Reviews, STARRED REVIEW

“Güzel bir ilk eser.” – Guardian

Sandra Dieckmann: Londralı illüstratör, yazar ve yapımcı. Özellikle rengârenk, desenli ve iç içe geçmiş çizimleriyle tanınır. Doğanın olağanüstülüğünden ve görkeminden ilham alır. 2011 yılında, Oscar ödüllü animatör ve illüstratör Shaun Tan tarafından “Fox Tree” adlı resmiyle İllüstrasyonda Yükselen Yetenek seçilmiştir. Son derece başarılı bir Etsy mağazası işletmekte ve dünya çapındaki çeşitli satış noktalarında bağımsız olarak eserlerini sevenleriyle buluşturmaktadır. Yaprak onun ilk resimli kitabıdır.

Yaprak / Sandra Dieckmann
Çevirmen: G. Gülce Karagöz
hep kitap, Çocuk Kitapları
Okur profili: 3+
Sayfa: 32
Fiyat:  110 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template