♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sine Ergün'den yeni roman: Kopuk


Kopuk, günümüzün herhangi bir coğrafyasında herhangi bir bireyin dünyasını konu alan, unutmak, anımsamak ve bellek üzerine bir roman. Sine Ergün bu kısa ve yoğun metinde, sistemin baskısı karşısında unutmayı seçmiş birinin öyküsünü anlatıyor. Okurlara varoluşumuzun gerçek dayanağının, bizi birbirimize bağlayan görünmez ağlarda yattığını anımsatıyor.

Kopuk'un isimsiz ana karakteri bir foto muhabiri. Korku ve karmaşanın hâkim olduğu bir kente yolculuğa çıkar: Orada tanıştığı rehber, tek yol göstericisidir.

Foto muhabirinin geçmişine dair varla yok arası, bölük pörçük anı parçaları vardır. Rehber ise aksine, kendisinin ve öncekilerin yaşadıklarının bilgisine sahip; kişisel ve toplumsal tarihinin bilincindedir. 

Foto muhabirinin kentteki cenazeye katılması ve çocuğunu arayan anneyle karşılaşmasıyla hayatında bir şeyler değişmeye başlayacaktır. Bu sırada çevrede olanlar nedeniyle dış dünya da baskısını gittikçe artıracak, onu art arda seçimler yapmaya zorlayacaktır. Kısa süre içinde kenti terk edecek, gittiği yerde yolunu bulması için önce onu oraya getiren yolu, yani geçmişini yeniden kat etmesi gerektiğini anlayacaktır.

#fotomuhabiri #sistem #baskı #toplum #yalnızlık #duyarsızlaşma #sorumluluk

Kopuk'a ilgi duyanlar için ek öneriler: Mevsim Yenice: Bilinmeyen Sular, Müge Koçak: Yankı, Müge İplikçi: Sil Baştan, Barış İnce: Çelişki, Gamze Arslan: Kanayak

SİNE ERGÜN, 1982'de doğdu. Öykü, şiir ve denemeleri dergi ve derlemelerde yer aldı. İlk kitabı Burası Tekin Değil'i (2010) Bazen Hayat (2012) izledi. Bazen Hayat kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanı'na layık görüldü. Baştankara (2016) adlı kitabıyla ise Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü'nü aldı. Baştankara çeşitli dillere çevrildi.
 
Kopuk / Sine Ergün
Dizi: Can Çağdaş
Tür: Roman
Sayfa sayısı: 80
Fiyat: 17,50 TL         
 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template