♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Osman Balcıgil’den şaşırtıcı, sıra dışı, heyecan verici kitap: Kara İblis Firarda


500 yıl süreyle bir tabloda bulunup da kelepçeler dahil olmak üzere herkes ve her şeyi geride bırakılıp firar edilebilir mi? Söz konusu olan Muhammed Siyah Kalem gibi bir Cavlakî Dervişi’nin çizgileriyse evet!

Biyografik, tarihsel ve ezoterik romanlarıyla okuyucuların kalbini kazanan Osman Balcıgil’in yazdığı, illüstrasyonları usta sanatçı Kutlukhan Peker tarafından çizilen şaşırtıcı, sıra dışı, heyecan verici kitap Kara İblis Firarda raflarda yerini aldı.

Sanat, tarih ve macera yüklü kitabın fitili Londra’da ateşlenecek, olaylar İstanbul ve Washington’a da sıçrayacaktır.

Muhammed Siyah Kalem’in eşsiz tablolarından birinin satışı ünlü müzayede şirketi Christie’s’de gerçekleşmek üzereyken meydana gelen sıra dışı bir olay tüm dünyanın ayağa kalkmasına, nefeslerin tutulup gelişmelerin izlemesine yol açacaktır.

Christie’s’in sergi salonunda bulunan tablodan kaçan Kara İblis’in, firar günü olarak kendisine Çin Yeni Yılı’nı seçmesi “patlama”ya kimyasal bir boyut katacak, Gerald Street’te alev alan “yangın” zincirleme reaksiyona yol açacak, kısa sürede tüm dünyayı saracaktır.

Scotland Yard, zincirleri de dahil olmak üzere tablodaki bütün unsurları geride bırakarak kaçan Kara İblis’in arkasında Cavlakî -Kalenderî- Tarikatı’nın olduğunu düşünmektedir. 

Çünkü, Muhammed Siyah Kalem bir Cavlaki dervişidir. 

Böyle olunca Scotland Yard eskisi bir dedektif olan Mike Axe yolunu İstanbul’a Topkapı Sarayı’na düşürecek, Profesör İlber Ortaylı’nın kapısını çalacak, nasihatlerini dinleyecektir.

Aynı zamanda sıkı bir koleksiyoncu olan İran kökenli İngiliz Profesör Bay Khalili’nin yönlendirmesi sonucu İstanbul’a gelen Bay Axe, geriye “sırların anahtarı”nı ele geçirmiş olarak dönebilecek midir?

Muhteşem Gatsby ile Dorian Gray arası bir karakter olan Christie’s’in Genel Müdürü’nün Kara İblis’in firarındaki rolü nedir? 

Genel müdürüyle arasında büyük bir “sır” saklayan Cavlaki Dervişi Ulubek’in oğulları ne istiyorlardır? Dedektif Axe’a pabuç bırakacaklar mıdır?

Tarih, coğrafya, sanat, resim, antika, macera, polisiye ve hayal kurma tutkunlarının iki kez okuyacakları “Kara İblis Firarda" raflarda yerini aldı. 

Biyografik, tarihsel ve ezoterik romanlarıyla okuyucuların kalbini kazanan Osman Balcıgil, Londra’dan New York’a ve oradan İstanbul’a uzanan bu polisiye novellasıyla sıra dışı, nefes kesen fantastik bir yolculuğa çıkarıyor.

Kara İblis Firarda / Osman Balcıgil
Karakarga Yayınları, Roman
Sayfa Sayısı: 120
Fiyatı: 28,00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template