♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Müge Koçak’tan Yaralı bilinçlerin patikalarında öyküler : Yankı


Müge Koçak yaratıcılığıyla; muzip, kıvrak ve cesur kalemiyle adından çok söz ettireceğe benziyor.

Yankı bir ilk kitap olmasına karşın ustalıkla örülmüş öykülerden oluşuyor. Rahatsız edici, hatta denebilir ki “riskli” meseleleri irdeleyen bu öyküler yeri geldiğinde biçimsel denemelerden sakınılmadan ortaya konuyor. Kimi zaman şiddeti, ardındaki nedenleri ya da düpedüz nedensizliğini, kimi zaman günlük hayatımızın içine sinmiş tahakkümü, kimi zaman da sıradan hayatlarımızın karanlığını ya da üzerimizde bir yük gibi taşıdığımız yarı ölü halimizi anlatıyor. Açgözlülüğü, doymak bilmez arzuyu, saçma sapan yaşamları ve belki de en önemlisi, sokağı ve eşitsizliği odağına almaktan, bunları hayal gücünün prizmasına tutmaktan da asla geri durmuyor...
 
Yankı’ya ilgi duyanlar için ek öneriler: Gamze Arslan: Kanayak, Neslihan Önderoğlu: Yeryüzü Yorgunları, Engin Türkgeldi: Orada Bir Yerde, Bahar Aslan: Bakü Defteri; Ertuğ Uçar: Ayrılığın Haritası. 

MÜGE KOÇAK, Adana’da doğdu. İlk, orta ve lise öğretimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, MÜ İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul’da finans sektöründe başladığı iş hayatına bir süre sonra Adana’da devam etme kararı aldı. Öykü, çeviri, röportaj, inceleme yazıları ilk olarak “yaşamdersleri” adlı internet sitesinde yayımlanmaya başladı. Öykü Seçkisi, Lemur, Edebiyat Haber, Hayal-Et, Kil-tablet, Kurgusal.net, Yazarevi Öykü Seçkisi gibi internet sitelerinde yayımlanmış öyküleri var. Dokuz arkadaşıyla hazırladığı “Zaman” adlı fankitte bir öyküsüyle yer aldı. Yankı, Müge Koçak’ın ilk öykü kitabıdır.

Yankı /  Müge Koçak
Dizi: Can Çağdaş
Tür: Öykü
Sayfa sayısı: 120
Fiyat: 18,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template