♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Mason Currey’nin Günlük Ritüeller’i dünyanın yaratıcı kadınlarıyla devam ediyor!


Kolektif Kitap’ın yenisi “Yaşam Dizisi”nin sekizinci kitabı “Günlük Ritüeller – Büyük Eserlerin Yaratıcıları Nasıl Çalışır?” ile tanıdığımız Mason Currey’in “Günlük Ritüeller – II”si “Yaratıcı Kadınlar Nasıl Çalışıyor?” alt başlığıyla raflarda…

Bu kitapta George Eliot’tan Zadie Smith’e, Susan Sontag’tan Doris Lessing’e, Virginia Woolf’tan Maggie Nelson’a, Shirley Jackson’dan Patti Smith’e, Mary Shelley’den Pina Bausch’a ve Frida Kahlo’dan Marie Curie’ye farklı alanlarda üreten, farklı dönemlerde yaşayan, farklı normlarla yüzleşen yüzlerce kadın sanatçının yaratabilmek için mücadele ettiği günlük engelleri ve sarıldıkları günlük ritüelleriyle bambaşka esin, korku ve neşe kaynaklarını keşfedecek, çağlar geçse de değişmeyen zorunluluklara tanıklık edeceksiniz.

“Yazmak kendini harcamak, kendinle kumar oynamaktır.” Susan Sontag

“Deneme yanılmayla ilerlersin ve ihtiyaç duyduğun, seni besleyen şeyi, içgüdüsel ritmini ve rutinini bulduğun zaman da onun üzerine titrersin.” Doris Lessing

“Yaşam yaşamı doğurur, enerji enerjiyi yaratır. İnsan kendini harcayarak zenginleşir.” Sarah Bernhardt

KİTAPTAN ALINTILAR
“Yaratıcılık da dahil olmak üzere herhangi bir konuğu davet edebilmek için, ona yer açman gerek.” (Alice Walker)

“Kafka’nın bir binanın bodrumunda yazıhanesini açma fantezisi vardı. Birisi günde iki kez kapının önüne yiyecek bir şeyler bırakacaktı. Şöyle demişti: İnsan yazacak kadar yalnız kalamıyor. Yazmayı bir balon, bir uzay gemisi, bir denizaltı, bir gardırop gibi görüyorum. Başka bir yere gitmek, insanların bulunmadığı bir yerde gerçekten odaklanmak ve kendi sesini duymak… Telefona cevap vermemek ya da dışarıya yemeğe çıkmamak benim elimde. Kendi içime dönmeye çok ihtiyacım var. Bu yalnızlığa ulaşmak çaba istiyor, çünkü aslında pek de münzevi biri değilim. İnsanlarla birlikte olmayı seviyorum, yalnız olmaktan da özel olarak hoşlandığım söylenemez.” (Susan Sontag)

“Yazmak kendini harcamak, kendinle kumar oynamaktır.” (Susan Sontag)

“Yaşam yaşamı doğurur, enerji enerjiyi yaratır. İnsan kendini harcayarak zenginleşir.”
(Sarah Bernhardt)

“Yazmanın aciliyetini hissetmezsem hiçbir hazırlık ritüeli bana yardımcı olamaz … Başka bir şey yapmayı tercih ederim – daima yapacak daha iyi bir şeyler vardır.” (Elena Ferrante)

MASON CURREY : Currey’nin yazıları Slate, Metropolis ve Print gibi dergilerde yayımlanan yazar ve editör Mason Currey yaşamını Los Angeles’ta sürdürmektedir. İlk kitabı Günlük Ritüeller – Büyük Eserlerin Yaratıcıları Nasıl Çalışır? (Kolektif Kitap, 2014) on beş dile çevrilmiştir.

Günlük Ritüeller – II / Yaratıcı Kadınlar Nasıl Çalışıyor? / Mason Currey
Özgün adı: Daily Rituals: Women at Work.
İngilizce Aslından Çeviren: Bülent O. Doğan
Kolektif Kitap, 1. Baskı, Ekim 2020
Türü: Sanat-Sanatçılar / Biyografi
Sayfa sayısı: 322
Satış fiyatı: 40,00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template