♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Atatürk’ün hayatını pullarla anlatmak


Araştırmaları ve derlemeleriyle tanıdığımız Süleyman Bulut’un Hacı Bulut’la birlikte hazırladığı Pullarla Atatürk, hem ilgiyle okunacak hem de büyük bir merakla, tekrar tekrar “bakılacak” bir kitap.

Posta pulları bugün kimimiz için geçmişte kalmış silik bir anı, kimimiz için, “Bir zamanlar mektup yazardık,” diye biraz da hüzünle hatırladığımız bir nostalji, kimimiz için de çok değerli koleksiyon parçalarıdır…

Tarihçiler ve devletler içinse pullar, kültürel ve toplumsal anlamları olan, değerli, tarihî belgelerdir.  Bu küçük ama değerli basılı kâğıtlar, sadece mektupları yerine ulaştırmakla kalmazlar; aynı zamanda, dönemin siyasal, sosyal ve kültürel işaretlerini de üzerlerinde taşırlar.

Bu kitap, pulların bu özelliğinden yararlanarak, Atatürk’ün hayatını bir de pullarla anlatma çalışmasıdır. Çalışmada Osmanlı dönemi (1863-1919), ara dönem (1920-1922) ve Cumhuriyet döneminde (1923- 2020) basılan yüzlerce posta pulundan yararlanıldı.

SÜLEYMAN BULUT, 1954 yılında, Konya’da, Beyşehir’in Tolca köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. İktisat okurken, rakamlardan çok harfleri sevdiğini fark edince yazmaya başladı. İlk ürünleri olan radyo oyunları İstanbul Radyosu’nda yayınlandı. Derlemeler yaptı. Yıllardır çocuklar için yazdı. Şimdilerde büyümeye çalışıyor, yetişkinler için yazarak... 

HACI BULUT, 1965’te Konya, Beyşehir’in Tolca köyünde doğdu. Beyşehir Ortaokulu, İzmir Atatürk Lisesi ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. 1995-2009 yılları arasında Bartın Televizyonu’nun yayın yönetmenliğini yaptı. Şimdi Bartın Manşet gazetesini yayımlamakta.

Pullarla Atatürk / Süleyman Bulut & Hacı Bulut
Tür: Tarih
Sayfa sayısı: 184
Fiyat: 49,5 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template