♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tarihin En Az Bilinen Terörist Eylemlerinden Biri Üzerine Kurulan, Sarsıcı Bir Roman: Aşk, Ölüm ve Piyanist

Bundan tam yüz yıl önce, 11 Eylül’ün de yaşandığı Wall Street’te bulunan bir bankanın önüne içi patlayıcılarla dolu bir at arabası yanaştı ve onlarca insanın hayatına son verdi. Beatrice Colin, Aşk, Ölüm ve Piyanist ile New York tarihinin pek az bilinen bir dönemini ortaya çıkarıyor ve hikâyesini cazın delişmen müziğiyle taçlandırıyor.

1916, New York. Birinci Dünya Savaşı’nın olanca acımasızlığıyla hayatlara sızdığı, ardından gelecek benzersiz mezalimin yavaşça biçimlendiği zamanlar…

Monroe Simonov, Amerika’daki bütün erkeklerin ordudan gelecek tebligatla birer askere dönüşmeyi beklediği günlerde, icra ettiği bestelerle hayatını kazanan bir piyanisttir. “Kızıl Korku” tüm kıtayı esir almışken tuhaf bir karşılaşma sonucu tanıyıp dost olduğu Edward, ona savaşı ve izini kaybettiği aşkı Inez’i bir süreliğine unutturacak yeni bir tutku aşılar: Jazz. Ancak savaş, salonları ve dans pistlerini süpürürken ne aşka ne de müziğe tutunmak kolay olmayacaktır. Tıpkı sürgün bir Rus devrimci olan Anna’nın geçmişiyle yüzleşmesi gibi… 

“Büyük üzüntüler ve büyük sevinçler genelde üst üste gelir…Bebekler, dedelerinin veya ninelerinin ölümünden bir-iki gün sonra doğar. At yarışlarında şansın yaver gitmesi veya umulmadık bir mirasın ortaya çıkması gibi talihli gelişmeler, bir madenin çökmesi veya bir ihanetin itirafı gibi korkunç haberlerden sonra yaşanır. Aşk ve kayıplar arasında da bölünmez bir bağ vardır. İnsan kalbi aynı anda iki aşırı uca doğru ilerliyor gibidir; hiçbir zaman kendimizi böylesi anlarda olduğundan daha canlı, daha hayat dolu hissetmeyiz.”

Aşk, Ölüm ve Piyanist, gerçeğe dayanan karakterleri ve kurgusunu, Beatrice Colin’in ustaca anlatımıyla birleştiren leziz bir hikâye.

BEATRICE COLIN, 1963 yılında Londa’da doğdu ve henüz küçük bir çocukken ailesiyle birlikte İskoçya’ya yerleşti. Glasgow Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra İskoçya’nın yerel gazetelerinde muhabir ve editör olarak çalışmaya başladı. Sunday Harold ve The Guardian gibi gazetelerde köşe yazarlığı yaparak ilerlettiği kariyerine, BBC Radio için yazdığı tiyatro oyunlarını ve 2001 yılında kaleme aldığı Nude Untitled adlı ilk kitabıyla roman yazarlığını ekledi. İkisi çocuklar için yazılmış sekiz kitaba imza atan Colin, 2019 yılında kansere yenik düşerek hayatını kaybetti. 

Aşk, Ölüm ve Piyanist / Beatrice Colin
İngilizce Aslından Çeviren: Filiz Çakır
Dizi / Tür: Dünya Edebiyatı / Roman  
Yayım Tarihi: Haziran, 2020
Sayfa Sayısı: 438
Fiyat:  39,90 TL 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template