♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga’dan Mart Yenileri

Alakarga Kitap mart ayını iki kitapla karşılıyor. Klester Cavalcanti’nin gerçek yaşam öyküsüne dayanan romanı “Ölümün Adı” tedirgin kitaplar serisinden okurla buluşurken, klasik İtalyan edebiyatının büyük ustası Pirandello’dan öyküler de “Yeni Elbise” ile devam ediyor. Pirandello’nun kalemiyle tanışmanızı, tedirgin kitaplar serisini de incelemenizi önererek pası bültene atayım.

Ölümün Adı / Klester Cavalcanti
“Cícero hiçbir şey olmamış gibi sakin sakin pedal çeviriyordu. Júlio adamın kanlar içindeki başıyla önüne yığıldığı andaki görüntüsünü kafasından bir türlü çıkaramıyordu. Amcası fevkalade sakindi. Bir insanın canını aldıktan sonra nasıl bu kadar sakin kalabiliyordu?”

Klester Cavalcanti, gerçek bir yaşamdan yola çıkarak kaleme aldığı bu belgesel romanında, Brezilya’nın iç yüzüne, dehşet verici bir ölüm ve kan dünyasına götürüyor okuru... “Meslek” yaşamı boyunca beş yüze yakın insanı öldüren Júlio’nun anlattıkları, çağımızın değer yargılarının hâlâ neden anlaşılamadığını gözler önüne seriyor...
türkçesi: Serhat Tunca
alakarga, 1.Basım, Şubat 2020
Sayfa: 272
Fiyat: 30 TL


Yeni Elbise / Luigi Pirandello
“Hayır, yani ağzını ara sıra açıyordu ama konuşmak için değil. O ağız açma hareketi yanaklarının bir kasılması, daha doğrusu, o sarımsı yüzünün tümünün ara ara kırışıp büzüşmesinin bir sonucuydu ki –dişleri açığa çıkınca- bir yüz buruşturma olarak da algılanabilirdi bu hareket. Ama avukatın kendisiyle böylesine tatlı bir dille konuştuğunu duyarken yüzünün büründüğü bu ifade, hem bir dalga geçmenin hem de bir acı çekişin yansıması.”

Klasik İtalyan edebiyatının büyük ustası Pirandello’dan öyküler sunmaya devam ediyoruz. Bu küçük kitaptaki öykülerin çoğu ölüm karşısındaki tutumumuzu anlatıyor. Kiminde iç burkan, kiminde gülümseten unutulmaz öyküler bunlar.
türkçesi: Hale Ayiz Pendezzini
alakarga, 1.Basım, Şubat 2020
Sayfa: 104
Fiyat: 15 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template