♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kısa Modern serisinde bu ay: Bir Köpeğin Araştırmaları, Doğmamış Çocuğa Mektup

Can Yayınları’nın Kısa Modern serisinin yeni kitapları duyuruldu. Kafka’nın modern fablı “Bir Köpeğin Araştırmaları” ve Oriana Fallaci’nin etkileyici annelik novellası “Doğmamış Çocuğa Mektup” raflarda. İkisini de öneriyor pası bültene atıyoruz.


Bir Köpeğin Araştırmaları / Franz Kafka

Düşünen hayvan.
Bir köpek filozofun bilebildiğimiz ve bilemediğimiz şeylere dair düşünceleri, bize hayatı ve varoluşumuzu sorgulatabilir mi? İnsan gibi davranmayı ve konuşmayı öğrenmiş bir maymun, insan olmuş sayılır mı? Franz Kafka, absürd fabllarında hayvanlara insan kostümü giydirmeden onların düşüncelerine ve dünyayı nasıl gördüklerine yer veriyor. Bir Köpeğin Araştırmaları, Kafka’nın tüm eserlerinde olduğu gibi insan merkezli dünyanın ve deneyim biçimlerinin ötesine göz kırptığı bir yapıt.

#çekmodernleri #hayvanhikayeleri #modernfabl #köpek #maymun #ekomerkezcilik #varoluşçuluk #bilgi

Çevirmen: Tevfik Turan
Dizi: Kısa Modern
Tür: Uzun Öykü
Sayfa sayısı: 104
Fiyat: 12,50 TL


Doğmamış Çocuğa Mektup / Oriana Fallaci

Onun bedeni, onun kararı.
İstenmeyen bir hamilelik, şüpheleri ve sancılı sorgulamaları da beraberinde getirir: Birini yaşamaya zorlamak adaletsizlik midir? Acı çekmenin kaçınılmaz olduğu bir dünyaya hiç gelmemiş olmak tercih edilebilir mi? Oriana Fallaci’nin kendi yaşamından izler de taşıyan 1975 tarihli eseri Doğmamış Çocuğa Mektup, günümüzde hâlâ tartışmalı olan kadın sorunlarını soğukkanlılıkla masaya yatıran, kadınlığa ve yaşam verme gücüne dair yazılmış en vurucu itiraf örneklerinden biri.

#italyanmodernleri #kadınyazını #cinsellik #kürtaj #tahakküm #annelik #toplumsalbaskı

ORIANA FALLACI, 1929’da Floransa’da doğdu. Mussolini iktidarına karşı İtalyan direniş hareketine katılan, işgal sırasında Nazilere yakalanıp işkence gören marangoz babası onu, Giustizia e Libertà adlı antifasişt bir hareketin üyesi yaptı. Nazilerden kaçıp müttefiklere sığınmaya çalışan İngiliz ve Amerikalı askerlere eşlik edip rehberlik yaptı. Bu deneyimleri sırasında savaşın korkunç yüzüyle karşılaştı. Gazetecilik hayatına 1950’de başladı, dünyanın farklı kıta ve ülkelerinde muhabirlik yaptı; ödüller aldı. İlk romanı Penelope alla guerra’yı (Penelope Savaşta) 1962’de yayımladı. Önemli devlet adamlarıyla, sanatçılarla yaptığı röportajlar ve yazdığı makaleler birçok dile çevrildi. 11 Eylül 2001 saldırısından sonra İslama karşı aldığı tavırla eleştiri alan yazar, 2006’da öldü.
Çevirmen: Pınar Kür
Dizi: Kısa Modern
Tür: Roman
Sayfa sayısı: 128
Fiyat: 13,00 TL

Kısa Modern serisinin diğer kitapları: Mihail Bulgakov –: Morfin, D.H Lawrence: – Ölen Adam, Nina Berberova: – Eşlikçi Kız; Hans Fallada: – Neden Ucuz Saat Takıyorsun;, İzak Babel: – Odessa, Katherine Mansfield: – Koyda


Share this:

1 yorum :

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template