♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sarah Moss'tan Karanlık, Güçlü ve Sarsıcı Bir Novella: Hayalet Duvar

Son dönemde yayımlandığı kitaplarla nitelikli okurun gözdesi haline gelen Kafka Kitap, okurları sevindirmeye devam ediyor. Geçen yıl yayımlanan “Sular Çekildiğinde” ile tanışıp sevdiğimiz yazarlardan Sarah Moss’un geçtiğimiz yıl yayımlanan ve övgülerle karşılanan novellası “Ghost Wall”, “Hayalet Duvar” adıyla Türkçede. 

İngiltere’nin kuzeyinde, şehir keşmekeşinden uzak ama medeniyetin kıyısındaki ormanlık Northumberland’da yaz aylarının ortasıdır. On yedi yaşındaki Silvie, annesi ve babasıyla birlikte bir arkeoloji profesörünün, bölgenin karanlık tarihindeki kurban törenlerini incelemek üzere öğrencileriyle kurduğu kampa katılır. Yalnızca Demir Çağı’nın sunduğu imkânlarla yaşayarak ilkel yaşamı tecrübe ettikleri bu kampta Silvie profesörün öğrencileriyle birlikte yepyeni özgürlükleri keşfederken baskıcı babasıyla ilişkileri günbegün bozulur ve geçmişin ürkütücü ayinleri hayatlarına nüfuz etmeye başlar.

"Işık insanı kör eder; ateşin başında toplandığınızda çoğu şeyi ıskalarsınız."

Sarah Moss, hem efsanevi ve tarihsel hem de çarpıcı derecede güncel bu romanıyla, okurlara atalarımızın “ilkel aklı”ndan ne kadar uzağa gidebildiğimizi sorgulatıyor.

“Moss’un çağımızın en iyi romancılarından biri olduğunun kanıtı… Baş döndürücü bir karışım; yaratıcı, zekice ve özgün.” -The Independent

Glasgow doğumlu Sarah Moss, üniversite eğitimi için Oxford'a yerleşti ve lisans, doktora derecelerini İngiliz edebiyatı alanında tamamladı. Akademik çalışmalarında erken romantik dönem ve erken Viktorya dönemlerine odaklanarak kuzey ülkelerinin edebiyatı ile edebiyatta gastronomi ve maddi kültür konularını inceledi. Çeşitli üniversitelerde akademisyenlik ve eğitmenlik yapan Moss, son olarak Warwick Üniversitesi'nde Edebiyat ve Mekân dersleri vermeye başladı. Moss, İskandinav kültürü, romantik dönem İngiliz edebiyatı, gastronomi tarihi ve cinsiyet konularındaki kurgudışı ve akademik eserlerin yanı sıra Cold Earth, Night Waking, Bodies of Light, Signs for Lost Children ve Sular Çekilirken (Kafka Kitap, 2018) romanlarının yazarıdır. 

Hayalet Duvar / Sarah Moss
Çeviri: Merve Sevtap Ilgın
Dizi/Tür: Dünya Edebiyatı / Roman 
Kafka Kitap, Ekim 2019
Sayfa Sayısı: 130
Fiyat: 17,50 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template