♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Garanti BBVA Güz Konserleri, kasım ayı programıyla da heyecan yaratıyor

Garanti BBVA Güz konserleri kasım ayında da müzikdünyasının önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Lera Lynn 12 Kasım, Cymande 15 Kasım, Joan As Police Woman 20 Kasım ve The Comet is Coming 21 Kasım’da müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

Garanti BBVA Güz Konserleri kapsamında kasım ayının ilk konuğu, Kült televizyon serisi “True Detective”in müziklerinin arkasındaki dâhiyane isim, çağdaş Amerikan folk sahnesinin yükselen yıldızı Lera Lynn. Lynn 12 Kasım’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde olacak. 

1970’lerin başında funk sahnesinin öncüleri arasında yer alan, Karayip kökenlerinden beslenerek reggae ritimlerini funk, soul, R&B, caz ve rock’la birleştirerek sound’larını oluşturan Cymande ise 15 Kasım’da Babylon’da dinleyicisiyle buluşacak.

Soul, R&B, art pop ve punk rock etkili sound’u ve geniş yelpazeli müzik dağarcığıyla, müzisyen ve şarkı yazarı Joan As Police Woman, retrospektif solo projesiyle 20 Kasım’da Babylon’da sahne alacak.

Saksafonda King Shabaka, klavede Danalogoue The Conqueror ve davulda Betamax Killer’dan oluşan The Comet Is Coming; hayal edilmiş bir apokalipsin müziğini sunuyor. 2016’da yayımladıkları “Channel The Spirits” albümüyle Mercury Ödülü’ne aday gösterilen grup, hızla isimlerini duyuran grup The Comet is Coming da 21 Kasım’da yine Babylon’da müzikseverlerle buluşacak.

Lera Lynn
12 Kasım Salı  / Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi
The Avenues ile HBO draması True Detective’in yapımcılarından T-Bone Burnett’ın dikkatini çeken Lynn, kısa sürede dizinin müziklerini bestelemeye başladı. Yıldızı iyice parlayan Lynn, dizide kendine edindiği rolü ile de ününe ün katarken 2016 yılında yayınladığı Resistor albümü ile daha rock eksenli yeni bir ses ortaya koydu. 2018 yılında çıkardığı “Plays Well With Others” ile dünya turnesine çıkan Lynn’in vokaline çağdaş müzik sahnesinin en zevkli Americana melodileri eşlik ediyor. 
Etkinlik Saati: 21:00

Cymande
15 Kasım Cuma  / Babylon
Cymande'ın uzun ömürlülüğü ve başarısı, tamamen özgün tarzı ve kendine özgü kendine has şarkılarıyla sağlıyor. Cymande, reggae ve rastafarian gibi müzik tarzına sahip grupların ritimlerinin funk, ruh, R&B, caz, rock, Afrika müziği ve Batı Hint halkıyla birleştiriyor. Cymande’nin müziği, grubun ambleminde yansıtılan ve barış ve sevgiyi simgeleyen güvercin bulunuyor. Bu da beraberlik ruhunu temsil ettiğini belirtiyorlar. 
Etkinlik Saati: 22:30

Joan As Police Woman
20 Kasım Çarşamba  / Babylon
Joan As Police Woman adlı sahne adıyla bilinen Joan Wasser, Amerikalı bir müzisyen, şarkıcı-söz yazarı ve yapımcı. Kariyerine Dambuilders ile keman çalmaya başladı. Wasser solo kariyeri Joan As Police Woman’a 2004 yılında hayata geçirdi. Beş tane düzenli stüdyo albümü, bir EP, bir dizi single ve bir kapak koleksiyonu çıkardı. Kariyeri boyunca, yazar, sanatçı ve aranjör olarak diğer sanatçılarla düzenli olarak işbirliği yapmıştır. 
Etkinlik Saati: 21:30

The Comet is Coming
21 Kasım Perşembe / Babylon
Londra çıkışlı The Comet Is Coming, 2016’da Mercury Ödülü’nü daha ilk albümüyle kazandıktan sonra ismini hatırı sayılır bir kitleye duyurmayı başardı. Grup, Sun Ra, Frank Zappa ve Jimi Hendrix’in yarattığı dile dayalı karakteristik bir yoldan gitmenin yanı sıra, adlarının çıkış noktası olan BBC Radiophonic Workshop’tan da ilham alıyor. Caz, elektronika, funk ve saykodelik öğeleri bir araya getiren, adeta kozmik bir şöleni andıran müzikleriyle dinleyiciyi kendisine bağlayan grup seyircisiyle buluşacak. 
Etkinlik Saati: 21:30


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template