♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Bu yaz bu kitaplar okundu!


Türkiye’de özellikle yaz aylarının en çok okunan ve satış listesine giren kitapları arasında “Ayrıksı Kitap”ın yeni çıkan kitapları yer alıyor.

"Benzersiz eserleri okuyucuyla buluşturma" hedefiyle yola çıkan Ayrıksı Kitap, yayın hayatına henüz çok yeni başlamasına rağmen yayınladığı kitaplarla okuyucuların ilgi odağı oldu.

Batılı filozoflardan gelen bilgeliğin incilerini kullanarak modern yaşamın günlük zorluklarıyla yüzleşmemizde bize ışık tutan ‘Sen Çözemezsen Kant Çözer’, birçok duyguyu aynı anda yaşadığımız bir kitap olan ‘Karnağız’, modern polisiye edebiyatının mihenk taşlarından olan İsveçli yazarlar Maj Sjöwall ve Per Wahlöö’nün 1960 ve 70’lerde yazdıkları on kitaptan oluşan ‘Martin Beck’ efsanesi ve A.L. Kennedy’nin bir yandan değişen dünyanın kirli yüzünü ortaya serdiği bir yandan da dostluğa güçlü bir anlam kazandırdığı ‘Küçük Yılan’ kitapları yaz sezonunun en çok okunan kitapları oldular.

Edip Cansever’in “Biz aykırıya, ayrıntıya, ayrıksıya, azınlığa tutkunuz,” dizelerinden esinlenen yayın çizgisiyle yayın hayatına adım atan Ayrıksı Kitap; gösterişten uzak, emeğe değer veren, kitabı janjanlı ambalajından dolayı değil kitap olduğu için sevip kötü insan olmayı tercih etmeyenlere hitap ediyor.


Sen Çözemezsen Kant Çözer / Marie Robert
Keçileri kaçırdığınız anlarda hangi filozofun yanınızda olmasını isterdiniz?
Kant, Nietzsche, Spinoza, Platon imdadınıza yetişiyor!
Kontrol edemediğimiz durumlar, her şeyin yerle bir olduğu kaos dakikaları, öfkenin, gözyaşlarının, suçluluğun, anlayışsızlığın, utancın esiri olduğumuz yani keçileri kaçırdığımız anlar… Bu kriz anlarına kim çözüm getirebilir?
Kant, Nietzsche, Platon, Spinoza… Düşünceleriyle tarihe yön veren bu filozofların hayatınızın en büyük krizlerini çözmede size yardımcı olmak için yanınıza geldiğini düşünün.  Bu kitapta tarihin en büyük on iki filozofu modern hayatın günlük sorunlarına çözüm getirebilmek için bir araya geliyor. Bir sonraki kriz anında telaşlanmak yerine bu filozoflardan yardım alabilirsiniz.
Marie Robert bu kitapta felsefeyi kütüphane raflarından çıkarıp ilişkilerimizin, işimizin ve bilhassa da gündelik hayatımızın tam kalbine yerleştiriyor.
Marie Robert'ten mesaj var!
Çeviren: Alara Çakmakçı
Resimleyen: Alla Özabat
Ayrıksı Kitap, Nisan 2019
Sayfa Sayısı: 192
20 TL


Karnağız / Gabino Iglesias
Bu kitap her kafaya göre değil.
“Çok uçuk fantezilerim var,” diye düşündüğün oluyor mu hiç? Aslında o kadar uçuk olmayabilirler. Bizden sana garanti. İspatı da bu kitap. Bu kitabı okurken gerçek dünyadan bir tüy gibi havalanacak ve ardından gerçeküstü evrenden yaşadığın evrene dımdızlak düşeceksin. Okurken öyle noktalara geleceksin ki gözlerini kapamak ya da kitabı bırakıp ara vermek isteyeceksin; belki bir daha eline hiç almamayı tembihleyeceksin kendine. Ama yine de bir gün bu kitabı eline almak isteyeceksin. Okurken apışıp kaldığın sahneler, bazen de bir annenin yavrusuna sarıldığı gibi kitaba sarıldığın anlar olacak. Baştan uyaralım, bu kitap her kafaya göre değil. Bu kitap uçuk bir kitap. Bu kafa sende yok ise bizden tavsiye, bu kitabı okuma. Umarız kafana göre başka bir kitap bulabilirsin. Bu kafa tam sana göre ise leziz mi leziz bir okuma seni bekliyor.
Çeviren: Rıfkı
Resimleyen: Alla Özabat
Ayrıksı Kitap, Haziran 2019
Sayfa Sayısı: 192
20 TL


Martin Beck Serisi 1
Kanaldaki Kadın / Per Wahlöö, Maj Sjöwall
Eğer bir modern polisiye klasiği arayacak olursanız bu Martin Beck serisi olacaktır. On kitaptan oluşan bu seri Komiser Martin Beck ve ekibinin cinayet soruşturmalarını konu alır. İsveçli yazarlar Maj Sjöwall ve Per Wahlöö modern polisiye romanının mihenk taşlarıdır. 1960 ve 70’lerde yazdıkları bu seri modern toplumun sancılı yaratımına ayna tutarken tüm dünyada sayısız polisiye yazarına da esin kaynağı olmuştur.
İsveç’te bir kanalda bir kadın cesedi bulunur ve Komiser Martin Beck bu cinayeti çözmek için iş başına geçer. Önce kadının kimliğini tespit etmek ve sonra da katili bulmak zorundadır. Yorucu ve soru işaretleriyle dolu bir soruşturmanın ardından sezgileri güçlü komiserimiz katili tehlikeli bir tuzağa çeker.
Çeviren: Bige Turan Zourbakis
Ayrıksı Kitap, Eylül 2019
Sayfa Sayısı: 336
20 TL


Küçük Yılan / A.L. Kennedy
Bu kitap, gül bahçeleri ve uçurtmalarla dolu güzel bir şehirde doğmuş küçük bir kızla küçük bir yılanın hikâyesi. Anlatması kolay olmayan, güzelliği olay örgüsündense anlatımında yatan, her yaştan okurun okuyabileceği, hayata nasıl baktığınıza göre şekillenecek masal tadında bir yazın ziyafeti. Dostluğa, insanlığa ve hayatın keskin gerçeklerine ayna tutuyor. Bir de en önemlisi sevgiye…
Çeviren: Bige Turan Zourbakis
Ayrıksı Kitap, Eylül 2019
Sayfa Sayısı: 160
20 TL




Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template