♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga’dan Ekim Yenileri

Alakarga Kitap Ekim ayını iki kitapla karşılıyor. “Vertigo” ile tanıdığımız efsanevi Boileau-Narcejac ikilisinin iki kez sinemaya uyarlanmış edebi-polisiyesi “Şeytanca - Artık Orada Olmayan Kadın” ayın merakla okunacak kitaplarından biri olacak. Mireille Calmel’in gerçeklere bağlı kalarak kaleme aldığı “Sade'ın Karısı”da ilgi çekici bir anlatı olarak 22 Ekim’de raflarda yerini alıyor…


Şeytanca - Artık Orada Olmayan Kadın / Boileau-Narcejac
“Ay ışığında çatılarda falan koşmuyordum, o kadar da değil. Sadece uyurken konuşur, jestler yapardım… Bazen kalkardım ve koridorda ya da başka bir odada uyanırdım. Nerede olduğumu bilmezdim.”

Efsanevi Boileau-Narcejac ikilisinin unutulmaz polisiyelerini yayınlamayı sürdürüyoruz. Romanın ana kahramanı Ravinel, çevresinden ve dünyanın gerçekliğinden kopmuştur, sevgilisiyle birlikte sahil kasabalarına kaçmanın hayali içindedir. Ama romanın daha ilk satırlarında kente öyle bir sis çöker ki, dünya onun için tanınmaz hale gelir. Bir solukta okuyacağınız, gerçek bir edebi-polisiye.
Çevirmen: Ece Yücel, 184 Sayfa, 24 TL


Sade'ın Karısı / Mireille Calmel 
“Her şeye cesareti olan ben, yanınıza gelmeye cüret edemedim. Cesaretim yoktu. Hayır, gülmeyin buna. Korku, arzuya ve aşktan daha fazlasına aittir. Korktum madam. Olduğum kişiyi açık edip sizi kaybetmekten korktum.”

Mireille Calmel, Sade’ın yaşadığı döneme, o dönemin kişilerine ve özellikle söylemine sadık kalarak, yani “büyük oranda gerçeklere sadık kalarak” kaleme aldığı bu güzel anlatıyla masumiyetin kaybedilişine, kutsal evlilik ahlakının sorgulanmasına girişiyor. Sade’ın Karısı, başından geçen ve onun kocasına, ailesine, krallık çevrelerine bakışını tümden değiştiren müthiş bir aşk oyununu anlatıyor bize. Son derece ahlaksız ve çekici bir kitap.
Çevirmen: Sanem Işıl Altuğ, 200 sayfa, 25 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template