♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga’dan Ağustos Yenileri

Alakarga Kitap Ağustos ayını üç yeni kitapla bitiriyor. Alman edebiyatının önemli isimlerinden Arthur Schnitzler’den insan ilişkilerine, aşka ve kadınlara, paranın gücüne dair akılda kalıcı bir hikâye “Casanova’nın Eve Dönüşü”, Erich Segal’den çağdaş dünya klasiği “Aşk Hikâyesi” ve Mark Twain’in, Şeytan’la insanların ilişkisi üzerinden erdem, iyilik-kötülük kavramlarını tartıştığı “Gizemli Yabancı” ayın ıskalanmaması gereken kitapları olarak raflarda…

Casanova’nın Eve Dönüşü / Arthur Schnitzler
Casanova titrek bir sesle konuşuyordu: “Sen ne dudaklarımı ne de ellerimi öpebilirsin benim,” dedi Amalia’ya. “Ve sen beni boşuna beklemiş ve hayal etmiş olacaksın, tabii ben bir an önce Marcolina’ya sahip olmazsam…”

Alman edebiyatının önemli isimlerinden Arthur Schnitzler’in Casanova’sını hepiniz tanıyorsunuz: Kendinden emin, kibirli, zengin, çapkın ve bir o kadar da duygusal. Hayatının elli üçüncü yılında ise zenginliğini kaybetmiş ve artık yorgun bir şekilde çıkıyor karşımıza. Kendine uydurulan efsanesine çok da yaraşmayan bir halde, vatan hasretiyle baba ocağına, Venedik’e dönmeye karar veriyor. Casanova’nın evi, insanları onu nasıl karşılayacak? Casanova yılların yorgunluğunu atıp aradığı huzuru bulabilecek mi yoksa herkesin bildiği Casanova olmaya devam mı edecek? Casanova’nın Eve Dönüşü insan ilişkilerine, aşka ve kadınlara, paranın gücüne dair akılda kalıcı bir hikâye.
Çevirmen: Aydanur Çevik, Sayfa: 128, Fiyat: 12 TL


Aşk Hikâyesi / Erich Segal
“‘Bana çok sıkı sarılır mısın,’ diye sordu. Ellerimi kollarına koydum (Tanrım, ne kadar zayıftı) ve birazcık sıktım.
‘Hayır Oliver,’ dedi, ‘gerçekten sarıl.’
Borulara ve diğer şeylere çok ama çok dikkat ederek yatağa çıktım. Yanına uzanıp ona sarıldım.
‘Teşekkür ederim Ollie.’”

Harvard’lı zengin sporcu Oliver ile müzik öğrencisi Jennifer’ın, neredeyse ortak hiçbir yanları olmamasına rağmen yaşadıkları, her şeyi göze aldıkları bir aşkın hikâyesi. Erich Segal’in kaleme aldığı, yayımlandığı günden bu yana milyonlar satan, film uyarlaması da bulunan Aşk Hikâyesi, Filiz Çakır’ın çevirisiyle yeniden okurla buluşuyor. Bir çağdaş dünya klasiği olan bu kitabı okuduğunuzda hafızanızdan silinmeyecek bir aşka şahitlik edecek, etkisinden kolay kolay sıyrılamayacaksınız.
Çevirmen: Filiz Çakır, Sayfa: 152, Fiyat: 15 TL


Gizemli Yabancı / Mark Twain
Bir hayvan acıya sebep olduğunda bunu masumca yapar. Yanlış değildir bu. Çünkü onun için yanlış diye bir şey yoktur. Hiçbir hayvan acı vermenin hazzından dolayı yapmaz bunu. Yalnızca insan yapar; sahip olduğu kırma ahlak duygusundan yola çıkarak!”

Üç sıkı arkadaş; Nikolaus, Seppi ve Theodor’un hayatları karşılarına çıkan bir yabancıyla büyük bir değişime uğrar. Meleklerin soyundan geldiğini söyleyen Şeytan, insanların düşüncelerini okuyarak onların tüm istediklerini yerine getirmekle kalmaz; erkek çocukları için adeta bir cennet olan Eseldorf insanlarının da hayatında köklü değişimlere sebep olur. Mark Twain, Gizemli Yabancı’da, Şeytan’la insanların ilişkisi üzerinden erdem, iyilik-kötülük kavramlarını tartışıyor, insan ırkının neler yapabileceğini, ne kadar ileri gidebileceğini düşünmemize olanak sağlıyor. 
Çevirmen: Batuhan Taş, Sayfa: 160, Fiyat: 16 TL


Share this:

1 yorum :

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template