♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Eddi Anter’den Yeni Roman : Kesmeşeker

Yazar Eddi Anter’in yedinci romanı Kesmeşeker, hayatın kimi zaman zor ve acılarla dolu olabileceğini gözler önüne sererken, bir çocuğun umudunu kaybettiği anlarda birden nasıl yeniden anlam kazanabileceğini ustalıkla anlatıyor.

Hayat okulunda seçmeli ders olmaz!
“Al bunu oğlum” demişti gözlerinden yaşlar dökülürken. 
“Bunu hayatın boyunca yanında taşı. Ne zaman aklına ya da başına kötü, tatsız bir hadise gelirse cebindeki bu kesmeşekeri yokla. O zaman olayların kendiliğinden geçeceğini ve her şeyin bal tadında şekere dönüşeceğini hatırlarsın…”

Kesmeşeker, insanın yüreğine dokunan bir roman. Henüz 12 yaşında küçük bir çocuğun dayanılmaz acılarla dolu hikayesini anlatırken Kesmeşeker, aslında umudun hep var olduğunu da hatırlatıyor.

Masumiyeti, haysiyeti, hayalleri çalınan Mert, geleceği göremezken umutsuz yaşamanın imkânsız olduğunu keşfediyor. Yazar, bir daha ayağa kalkamayacağını düşündüğünü anlarda bile yaşamaktan vazgeçmeyen Mert’in gözünden hayatı sorguluyor. “Felaket” denilen anlarda kafanızdan geçenlerle gelecekte yaşanacaklar arasında ne büyük farklar olabileceğini hatırlatan Kesmeşeker, “Herkes düşer fakat önemli olan ayağa kalkabilmektir” diyor.

Okurken her satırında kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz, üzülüp ağlayabileceğiniz Kesmeşeker; acının, hayatın, umudun, aşkın tanımını yeniden yapıyor. Sayfalar arasında gezinirken “Gelecek, gelecek mi?” diye düşünmeden bugüne odaklanıp yol alacaksınız. İlk adımı atmak belki zor gelecek ama atar atmaz tüm kapıların da açıldığına şahit olacaksınız.

Kitaptan bazı sözler:

  • Cahil bildiğini göstermek isterken, bilmediğini fark etmeden gösterir.
  • Hak yiyenler, yemeğin hesabını ödeyeceğini düşünmez. Hesapsız yiyene, yediğinin hesabı gün gelir illa sorulur.
  • Hayatı ya hafızadan yaşarsın ya da yaşadıklarını hafızalara kazırsın
  • Bir insanı öldürmek tüm insanlığa atılmış bir kurşundur. Bir insana işkence yapmak insanlığı unutmaktır. Bir insanı utandırmak o insanı öldürmekle eşdeğerdir.
  • Hayat faturayı sana bir kez çıkartır, sen bin kez ödersin. Alacaklı olduğunu düşünür, hep borçlu kalırsın.

Eddi Anter, 1961 yılında İstanbul'da doğdu. ABD'de Nova Southeastern University’de klinik psikoloji bölümünde tamamladığı eğitiminin ardından yüksek lisansını Miami University’de uluslararası pazarlama alanında yaptı. 2005 yılında Maksimum adlı bir internet sitesinde Kültür ve Sanat bölümünde Don E mahlasıyla haftalık yazılar kaleme almaya başlayan Anter’in makale ve öyküleri Beyoğlu ve Şalom gibi birçok gazete ve dergide yayımlandı. 2006 yılında yayınlanan ilk romanı Lilly-Ben Bir Arap Yahudisiyim aylarca en çok satan kitaplar listesinde üst sıralarda yer aldı. Bu romanı sırasıyla Kumbara (2007), İkilem (2009), İnkar (2011), Kabile (2014), Ben Benim (2015) izledi. 5 dil bilen, üç çocuk babası Anter, yaşamını İstanbul ve New York'ta sürdürüyor.

KESMEŞEKER / Eddi Anter 
Tür: Roman
Sayfa sayısı: 272
Fiyatı: 19 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template