♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Dâhi Babasının Gölgesinde Kalan Lucia’nın Hikâyesi : Joyce’un Kızı

Aşk, yaratıcılık ve bir dâhinin gölgesinde yaşamak üzerine yazılmış, Impress Prize ödüllü muhteşem bir ilk roman: Joyce’un Kızı. Edebiyat dehalarından James Joyce’un, yetenekli bir dansçı olan kızı Lucia’nın hikâyesi; İngiliz yazar Annabel Abbs’in kaleminden, hep kitap aracılığıyla okuyuculara ulaşıyor.

1920’ler…Sanat, müzik, edebiyat ve dans alanlarında tüm yeniliklerin ve yeni fikirlerin merkezi Paris... Edebiyat dünyasının tartışmasız en büyük dehalarından James Joyce’un tutkulu kızı Lucia, Paris’te yıldızı parlamakta olan yetenekli bir dansçıdır. Genç Samuel Beckett, babasıyla çalışmaya geldiğinde Lucia ona umutsuzca âşık olur. Geleceği görebildiğine inanan genç kadın, Beckett’le evlenmenin kaderinde olduğuna emindir. Ama öngörüleri onu yanıltacak, dâhi babasının gölgesi bir türlü peşini bırakmayacaktır. Yaşamı paramparça olan Lucia, ünlü psikanalist Carl Jung’dan yardım alsa da, kaderin kendisi için planladıklarından ne ölçüde kaçabilecektir?

Özge Onan’ın dilimize çevirdiği Joyce’un Kızı, 20 Ocak’ta hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak.

“Son derece etkileyici bir ilk roman... Annabel Abbs gerçek bir hikâyeden yola çıkarak canlı ve rengârenk bir dünyaya yerleştirdiği Joyce, Beckett gibi olağanüstü karakterlere hayat veriyor.”
The Observer

ANNABEL ABBS HAKKINDA
Annabel Abbs İngiliz edebiyatı üzerine eğitim gördü. İlk romanı Joyce’un Kızı 2015 yılında genç yazarlara verilen Impress Prize’a layık görüldü ve birçok dile çevrildi. Londra ve Sussex’te eşi ve dört çocuğuyla yaşıyor.

Joyce’un Kızı / Annabel Abbs
Çevirmen: Özge Onan
Dizi: Dünya Edebiyatı
Sayfa Sayısı: 392
Satış Fiyatı: 29 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template