♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga'dan İki Yeni Kitap

Nitelikli edebiyatın adresi Alakarga Yayınları Ocak ayı yenilerine iki kitap daha ekliyor! “Güvercinler Zamanı” ve “Kadın Olsaydınız Anlar mıydınız?” ile tanıdığımız Semrin Şahin’in yeni öykü toplamı “Gece, Kediler ve Sessizlik” ile Sabitfikir editörü olarak tanıdığımız Ece Karaağaç’ın ilk romanı “Yarım Kalan Bazı Aşklar” raflarda yerini alıyor.

Gece, Kediler ve Sessizlik / Semrin Şahin
“Kehribar çinko damlardan geçip, kiremit çatılara atladı. Doğa uykuya hazırlanıyordu. Bütün kötücüller inlerinde kıpırdandılar. Devir, onların devriydi artık.
Kehribar, damağındaki huzursuzlukla kuyruğunu salladı. 
Zaman nefes aldı. 
Toprak sarsıldı bir anda.
Öykü, zamanda asılı kaldı.”

Semrin Şahin, yeni bir öykü kitabı ile okur karşısına çıkıyor: Gece, Kediler ve Sessizlik. Şahin, kadın öykülerinden yola çıkarak hayatın gerçeklerini anlatıyor. Farklı bir duyarlılıkla kaleme aldığı öyküleri bir yanıyla can yaksa da bir yanıyla umudun hâlâ var olduğunu, kadının gücüne inancı anlatmaktan vazgeçmiyor. Bu öyküleri okurken hem irkilecek hem de içinizdeki gücü keşfe çıkacaksınız.
Sayfa: 118, Fiyat: 12 TL


Yarım Kalan Bazı Aşklar / Ece Karaağaç
“Dalından kopan bir yaprak Zeynep’in yüzüne doğru salına salına inerken Zeynep derinden, ama çok derinden, ona yaklaşmakta olan bir şeyin sesini duydu. Bütün bu gürültünün içinde bir şey, tekinsiz bir şey ona doğru hızla ilerliyordu sanki. İçinde yükselen dürtüyle gözbebekleri büyüdü. Aklının neon tabelasında tek bir cümle yanıp sönmeye başladı: Buradan hemen çıkmalıyım.”

Ece Karaağaç, bir ilk kitap için oldukça cesur bir hikâye anlatıyor Yarım Kalan Bazı Aşklar’da. Uykuyla yaşamı arasında sıkışmış Zeynep, dostluğu ve renkli yaşamıyla Arda, vicdanını hâlâ koruyabilen bir “öteki” olan Beyza… Karaağaç, hayatın her alanından seçtiği gerçek karakterlerle zenginleştirmiş anlatısını. Yarım Kalan Bazı Aşklar’ı okurken aşk, dostluk ve aile kavramlarını sorgulayacak; “insan”a olan inancınızı diri tutmayı öğreneceksiniz.
Sayfa: 188, Fiyat: 16 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template