♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kelimeler Öldürür : Sen Bunu Okuduğunda Ben Ölmüş Olacağım

Genç yetişkin kategorisinin usta yazarlarından Julie Anne Peters’in 2010 yılında yayımlanan ve övgülere boğulan romanı “By The Time You Read This I'll Be Dead” Türkçede! Duygu Yücel’in çevirisi ve “Sen Bunu Okuduğunda Ben Ölmüş Olacağım” adıyla bu ay içinde GO! Kitap etiketiyle raflarda yerini alıyor.

Anaokulundan beri diğer çocukların, hatta yetişkinlerin zorbalıklarına maruz kalan ve birkaç kez intihar girişiminde bulunan on beş yaşındaki Daelyn Rice için durum yeni kaydolduğu lisede de pek iç açıcı değildir. Kendini öldürmeye kararlı olan Daelyn, hayatlarını sonlandırmak isteyen insanlar için tasarlanmış, Işığın-İçinden isimli bir internet sitesini keşfeder ve siteye kaydolarak, intihar etmek için 23 günlük geri sayımı başlatır. Derken Santana adındaki genç bir çocuk okul çıkışında onunla birlikte bahçede oturmaya ve onunla konuşmaya başlar. Ama daha önce pek çok kez aynı şekilde kandırılıp alay edilen, hor görülen Daelyn’in insanlara güvenmesi için artık çok geçtir… Öyle değil mi?

Ulusal Kitap Ödülü finalisti Julie Anne Peters bu sarsıcı kitapla, zorbalığın gençleri nasıl uçurumun kenarına itebileceğine ışık tutuyor.

Sen Bunu Okuduğunda Ben Ölmüş Olacağım / Julie Anne Peters
Çeviren: Duygu Yücel
Türü: Genç Yetişkin Roman
Yayınevi: GO!
1. Baskı, Aralık 2016
Sayfa Sayısı: 268
Etiket Fiyatı: 19.00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template