♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

101 Ülkeden 1470 Film Kısakes’te!

27­-30 Eylül tarihlerinde ikincisi düzenlenecek Uluslararası Kısa Film Festivali 101 ülkeden 1470 film başvurusuyla bir rekora imza attı.

Festival; uluslararası sinema profesyonelleri ve genç sanatçıları atölyeler, özel tematik açık hava gösterimleri, söyleşiler, tanışma etkinlikleriyle Ortaköy Yetimhanesi’nde bir araya getirirken, 30 Eylül akşamı ile St. Benoit Lisesi’nde gerçekleşecek olan ödül töreniyle son bulacak.

Ödül töreninde öğrenci filmleri arasından seçilen en iyi kısa filmler ile göç temalı ‘Pitching’ kategorisinde projeleri desteklenen yarışmacılar sürprizlerle ödülleriyle buluşacak. En iyi öğrenci kısa filmini Vecdi Sayar, Farid Eslam, Ayşe Ünal ve Theron Patterson gibi isimlerden oluşan jüri belirlerken, Pitching kategorisinde ise yarışmacılar yapım desteği kazanmak için projelerini yapımcı Zeynep Atakan, NYU öğretim üyesi Selçuk Şirin, yönetmen Hakan Algül ve BAUMUS kurucu direktörü Ulaş Sunata’ya sunacak.

Festival kapsamında Harika Uygur oyunculuk, Derviş Zaim yönetmenlik, MayAna Creatives animasyon, Nesra Gürbüz yapımcılık, Istanbul Post Production ise çekim sonrası yapım alanında atölyeler gerçekleştirecek. İzleyiciler, festivale katılıp seçkiye giren filmlerin yanı sıra, ‘Ustalardan Kısa’lar’ ve ‘Gece Yarısı Korku Kısaları’ gösterimlerinde farklı kısa filmlerle buluşacak. Festivalin sürpriz konuğu ise Mersin’de kurduğu ‘Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’ ile tanıdığımız ve ‘Bez Bebek’ isimli filmi uluslararası ödüllere layık görülen Ümmiye Koçak olacak. Ayrıca Ortaköy Yetimhanesi festival süresince Can Bonomo’nun kişisel sergisini de sanatseverler ile buluşacak.

30 Eylül Cuma akşamı saat 19:30’da yer alacak kapanış kokteylinin ardından, 20:30’da ödül töreni başlayacak. Festivale www.kisakes.org  adresinden tüm sinemasever ve profesyonellerin akredite olması mümkün.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template