♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Şenay Aydemir’den Tembellik, İşsizlik ve Hayatın Gerçeklerine Dair : 21. Yüzyılda Tembellik Hakları

Tembellik ciddiyet ve sorumluluk gerektirir. Can Yayınları’nın “Kırkmerak” dizisinin yeni kitabı “Organik Bozukluk - 21. Yüzyılda Tembellik Hakları” raflarda...

“İşsizlikle birlikte kazanılan tembellik hakkı da tıpkı çalışmak gibi belli fedakârlıklar, düzenlemeler ve disiplin gerektiriyor.”

“Hayat her gün, her fırsatta aslında işsiz olduğunuzu hatırlatır size. Bazen sevgili, bazen anne, bazen bir pantolon ve en acıklısı da bir meyhane olarak çıkar karşınıza. Siz tembelliğe tutundukça, hayat işsizlikle saldırır. Her gün aynı noktadan, çalışmanın kutsallığından vurmaya çalışır sizi. Vura vura aşındırır o noktayı ve bir gün gelir, altı gün çalışıp bir günlük saadet için tembelliğin saltanatını bırakmanız gerektiğini düşünmeye başlarsınız.”

İşsiz kalmak, tüketim zincirinin dışına çıkmak ve hatta atılmak olarak anlaşılmıyor mu? Oysa tembellik hakkını kullanmak için belki en uygun fırsat tam da işsizlik dönemidir. Çalışırken fırsat bulamadığımız ne varsa yapabilmek için epey “boş zaman” açığa çıkmaz mı? Deneyimli sinema yazarı Şenay Aydemir, Organik Bozukluk’ta bir yandan bu “boş zamanı” nasıl kullanmak gerektiğini bir yandan da tembelliğin ciddiyet ve sorumluluk gerektiren bir faaliyet olduğunu anlatıyor.

ŞENAY AYDEMİR, 1975’te Şavşat’ta doğdu. Üniveriste öncesi eğitimini Bafra’da tamamladı. 1992’de Ankara Üniversitesi , Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde üniversite eğitimine başladı. 1997’de üniversite eğitimini yarım bırakarak gazeteciliğe atıldı. Sinema yazıları yazmaya üniversite yıllarında yayınına katkıda bulunduğu öğrenci gazetesinde başladı. 1997-2014 yılları arasında sırasıyla Evrensel Kültür, Milliyet Sanat, Arka Pencere ve Altyazı başta olmak üzere birçok dergide eleştirileri yayımlandı. 60’ların Türk Sineması, 70’lerin Türk Sineması, Reha Erdem Sineması: Aşk ve İsyan ve Marka Takva Tuğra kitaplarına yazılarıyla katkı sundu. Birçok film festivalinde jüri üyeliği yaptı.

ORGANİK BOZUKLUK - 21.Yüzyılda Tembellik Hakkı
Yazar: Şenay Aydemir  
Tür: Kırkmerak
Sayfa sayısı: 107 Sayfa
Fiyatı: 11,5 TL
Yayın tarihi: 23 Ağustos 2016


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template